IZVIRNO SPOROČILO: petea
Seveda krivim tudi delavce. Tako kot jaz so tudi oni volilci. In volilci izbiramo, komu bomo zaupali krojenje naše (zakonodajne) usode. Po drugi strani pa ne zmoremo dovolj moči in volje, da ko gredo stvari v neželjeno smer, da bi se uprli in zahtevali, da delajo v koristi državljanov. In poslanci so predstavniki ljudstva, torej tudi delavcev.
Marsikdo (morda tudi ti in/ali jaz) ne bi volil, kogar je, če bi vedel/a, kaj bo ta nekdo naknadno podpisal.
To, da je bolje za posameznika, da ne dela kot dela, predvsem s finančnega vidika zanj kot prejemnika, je zame nesprejemljivo.
Verjamem, da je. Ampak za primer lahko dava kar tebe in mene. Ti osebno nisi nič oškodovana zato, ker jaz nisem zaposlena. Pusti tiste davkoplačevalske floskule in razlike med brutto in netto. Ta denar bi ti država pobrala tudi, če bi bila jaz zaposlena. In če bi bila, bi ga še meni.
Med drugim tudi za to, ker moram jaz in ostali delavci za to nameniti precej svojega časa, znanja in energije, ki bi ga lahko drugače izkoristila.
Zame, recimo? Čas, energijo in znanje trošiš recimo edino pri odgovorih na RR

. Finančno pa mislim, da € s tvojega TRR ne prihajajo na moj TRR.
Ker si nedajalka (neprostovoljnih) prispevkov drugim, mi je jasno, da v tem ne vidiš problema.
Ne vem točno, na kaj ciljaš. Edino, kar je, je to, da ne plačujem dohodnine. Drugače pa DDV plačujem enako za vse stvari, kakor ga ti. Pa provizije za položnice. Pa položnice same tudi plačujem. In to ne malo. Pa obresti na limit, recimo. Pa transakcije za MasterCard. Pa podobne fore. V bistvu imam še večji strošek - ti si zdravstveno zavarovana preko zaposlitve, jaz sem si morala obvezno sama plačevati. Tudi dodatnega mi ne plača socialna, ampak si ga jaz sama. In tako dalje v nedogled. Edino dohodnine pa ne plačam. Kar je pa logično, glede na to, da nimam plače, kajne?
Meni je ta računica, da živi človek bolje na račun tistih, ki delajo, zgrešena.
Saj je. Dejansko je.
Ampak težko za to kriviš človeka, ki tako živi. Ali nezaposlenega, ki živi dobro, ali pa zaposlenega, ki živi slabše.