IZVIRNO SPOROČILO: GdčMiš
Tele bolečine v spodnjem delu trebuha mi je ginekologinja razložila tako: da se zaradi teže v maternici raztegujejo vezi, ki držijo maternico pripeto na telo. Rekla je, da si lahko predstavljam, kot da je maternica na telo pripeta na telo z dvema elastikama in se te zaradi teže raztegujejo. Priporoča več počitka čez dan, kar ubistvu pomeni, da se je treba vsake tolko ustavit in se malo usedit :) in magnesol.
Pri spolu je najbl zanimivo to,da sta mi morfo delala dva različna ginekologa. Oba sta rekla,da sta za spol sigurna
Lušno, ne? :)
Joooj, božanje trebušča ... takim tetam z ulice je treba kar nazaj trebuh pobožat, v smislu ti meni, jaz tebi. A si predstavljate reakcijo?
Tocno tako, maternica raste, notranji organi se premikajo... le kako ne bi bolelo. Mene sicer vse to bolj boli kot da bi me nekdo z nozem rezal ali me trgal/paral

. Se huje mi je, ko se zacnejo medenicne kosti premikat- sirit. Sploh ne morem hodit oz nogo ne morem naprej premikat, ker me v dimljah tako boli. Cetudi spim, lezim, se tezko obrnem.
Kar se tice krcev in otrdevanja... magnezij je super, hkrati pa sem se ugotovila, da mi zelo pomaga pravilno dihanja. Ko me zagrabi, globoko vdihnem skozi nos in izdihnem skozi usta. Dovolj, da 3-5x to naredim in je bolje kot magnezij

. To sem prebrala na netu, baje je dobr, da se ti maternica malo bolj prekrvavi, ti pa hkrati sprostis in zato napetost popusti.
A ne nastopis porodnisko 28 dni pred rokom, razen ce te kaj ne prehiti seveda?
Otrdevanje ni nic nevarno za otroka, cisto nekaj normalnega, neglede na to kako pogosto je. Pusenjak celo pravi, da smo se zenske z leti pomehkuzile in delamo prevec drame s tem otrdevanjem in magnezijem z vsako bolecino...itd, itd.... vprasajte mame, ce se sploh spomnijo tega
Mene pa res ne moti bozanje trebuscka. V bistvu sem ena tistih, ki ne razume nosecke, kaj hudica je to tako motecega. Eni ljudje se pac dotikajo, in cetudi nisi nosec, te potreppljajo po rami, se te dotaknejo po roki.. drugi so pac samo veseli ali jih popelje nazaj v case ko so bili sami noseci.. Nosecnost in otrok sta itak oznacena kot nekaj veselega, pozitivnega in cloveka toliko bolj potegne. Pa saj ti ne skodijo- ne boksajo, ne tolcejo, ne prenasajo viruse, ne meckajo obleko, ti tudi glih 5 minut ne drzijo roko gor....... gre za dotik in prav noben to nic hudega noce. Veseli so otroka, a ni to lepo. Meni gredo na zivce, ko ti kasnej zacnejo otroka slatarit- tole pa mi je nesprejemljivo. ampak samo zato, ker so virusi, ker si folk ne umiva vedno rok, ker so polne bacilov in potem po moznosti, gredo slatat rokice (otrok pa itak skoz v ustih), pa slatajo obrazek, nekateri celo usta.... grrrrrrrrrrrrrrrr.