IZVIRNO SPOROČILO: dota
Patrino, čeprav je kar nekaj resnice v mojem pisanju, norenje s šihta domov in kuhanja (ko nimaš pojma kaj bi skuhal) in recimo moj mož je blazno ponosen na to da on hendla posodo v kuhinji - v pomivalca iz pomivalca in po omarah, no če zanemarim dejstvo, da si nikakor ne more zapomniti razporeda določeeiga posodja po omarah, mu krasno uspeva, hondlanje cunj v sušilca in zlaganje cunj ki se jih ne lika, rihtanje otroka (ja ENEGA), ko sem zaradi službenih obveznosti cele dneve odsotna (tam mu pač ne morem uletet in pomagat, če me ni), mislim da ravno ne furava takaga lajfa kot je napisan.
Se pa lahko in prav brez problema vživim v en dan take obremenjene mame. In oprosti, kjer sta partnerja sama za vse brez babi servisa in hišnih pomočnic... je roko na srce dan precej podoben temu kar sem opisala. Četudi se dedec po tem ko grejo otroci spat ne zvali na kavč in gleda TV. Lahko gre za comp in dela, lahko gre sesat vatever... dejstvo je da je vevsekakor v veliki večini slovenskih gospodinjstev precej veliko na ženi, mami. Ne povsod in ne vedno.
In če mama žena izvenzakonska partnerica vidi da je njen trud opažen, cenjen... je vse pol lažje s pomočjo njenega moškega ali brez nje. Ve da je cenjena, upoštevana in videna. Ampak mora bit predvsem partner tisti, ki to vidi in tudi pove.
Ni hujšega, vsaj zame, da si človeku samoumeven. Da je vse kar narediš, nekaj kar itak mora biti narejeno, prej je to delala mama pol pač žena, IZP kakrkoli pač sta si.
Poznam pa dosti takih primerov kot so napisani v tistem kar sem napisala.
Patrino zame pa naj ti res ne bo žal. Čeprav tud moj ne mara lih jamranja za brez veze. Ampak ko je hudo, je hudo in je tud jadanje in jamranje in za to ponudi ramo. In objem. In svet je lepši.
Dota, tudi midva sva sama brez babi servisa, pa poleg treh otrok ne doživljam ne jaz ne on in ne otroci take norije , ki si jo opisala. In ne, to ni normalno. Ne sme ti biti. Razumeš? Če ima ženska, ki s ji fuzla tako kot ti opisuješ, takega partnerja, da ne opazi kakšen kaotičen lajf ima njihova družina, potem mora sama nekaj narediti na tem. Kje do boga piše, da je treba delat kosilo s petimi hodi pa vsak dan sto na uro tipi top pucat, pa delat vse na enkrat? Tej ženski se ne more reči, da je prezaposlena, prej bi jo lahko imenovali, da je neorganizirana in po svoje neumna, ker se hoče razstegniti. Moj deda je rad rekel, da so nekateri ljudje rojeni, da z rokami pospravljajo z ritjo pa razmetavajo. In takle tip gospodinje je meni tipičen. Marsikaj se da olajšat, marsikaj pri kosilu, se da prej narediti, prej pripraviti, marsikaj zna pripraviti čisto dobro tudi partner in ne le partnerica.
V začetku je ponavadi vedno težko. Čez čas pa se lahko zadeve prav fino uredijo, če le ljudje hočejo . Pri nama ponavadi ni take norije ravno zaradi tega, ker se lahko pomeniva. Enkrat kuha on, enkrat jaz. Med tem časom ko eden kuha, se drugi ukvarja z deco. Pa imava od treh kar dva šolarja, ki rabita še pomoč pri domači nalogi. Vendar ne dobiva živčnega napada, če nama kdaj kakšna smet ,posoda, cunja ostane za drugi dan. Ne zadane naju strela, če se zvečer oba ( poudarjam) treščiva na sedežno in si pogledava kakšen dober film, med tem časom ko v sušilcu čakajo cunje, da jih zloži nekdo ven.
Vse počaka...samo ljudje in mladost ne