IZVIRNO SPOROČILO: mika
Da malo javim....včeraj sem bila čist hin. S hčerko sva v kopalnici preždeli najmanj 4 ure. Danes zjutraj sem našla še 3 gnide. V šolo ni šla in dokler ne bo imela popolnoma čiste glave, ne bo šla. Sam če jih dobi spet, nekomu jajca zavijem. V šoli so jim včeraj pregledovali lase in baje jih nima več nihče.
Do sedaj smo se tudi mi uši spretno izognili, zato nisem niti pomislila, da jih bo dobila
.
Nyna, hvala za link. Smo nabavili včeraj ta komplet. Upam, da lotion deluje tako kot piše, da jih ne bo spet dobila .
Zgleda, da imam tud jaz uši v glavi, ker me na trenutke vse srbi, na laseh pa nimam ničesar. Baje uši ne marajo barvanih las- upam
Aja, če so gnide bele, so mrtve (to je samo njihov ovoj. Da se ne boš preveč mučila.
Je pa res pomembna doslednost. Da res opereš, kar je v direktnem stiku z glavo, pa da tudi pranje ponoviš po določenem času. Ker po pranju je videt vse ok, misliš, da si se jih rešil, po dveh tednih jih je pa spet polna glava.

Če samo ena gnida preživi, je to po enem tednu nova uš, ki bo spet nesla jajčeca.
Zato najkasneje v tednu dni obvezna ponovitev uničevanja (tudi če ne najdeš ničesar več na glavi)
In verjemi, da marajo vse lase - tudi barvane. Preverjeno
Vsi doma morate uporabiti preparat proti ušem. Še en nasvet. Mi smo v vrtcu izpostavili tudi problem glede cene teh preparatov proti ušem. Ker če nekdo nima denarja, tega zagotovo ne bo kupoval.
Gospa, ki nam je predavala o ušeh (skrbi za zdravstveno vzgojo in preventivo - tudi ustno higieno otrok) je problem izpostavila naprej, tako da
so nam potem zrihtali te preparate za polovično ceno (smo nariočili kot skupina količinsko).