IZVIRNO SPOROČILO: Dilove*
Patrino; BREZBRIŽNOST zame ni VRLINA. Nobena in do nikogar.
Tudi zame ne, zato tudi pravim, da tvoj fanatizem ni vrlina, temveč le druga oblika brezbrižnosti do vseh ostalih problemov. Razumeš? Nekako se mi zdi da ne želiš. Sama osebno niti nisem mahnjena na meso, mi pa vsake toliko časa zadiši in ga brez slabe vesti konzumiram. Ne zatiskam si oči, da je nekako morala ta žival, predenj sem jo jaz dobila na krožnik, pač storiti svoj konec. Ti pa svetohlinsko vzklikaš, kot nekakšen fanatičen pridigar, da naj se zavemo, da nam ni treba jesti mesa, ker pač zato umirajo živali, po drugi strani, pa veselo papcaš riž, sadje in zelenjavo...ki ga velikokrat z muko pomagajo pridelati mali otroci in živali. A tudi tisti nič ne čutijo, nimajo nobenih čutil in čustev? Če se ti zdijo že rastline čisto brez vseh čutilnih sposobnosti, potem vsaj kar se tiče živali in ljudi ne hodi k sebi v zelje.
Tudi jaz bi lahko pripopala kakšno fotko zgaranega otročka v kakšni proizvodnji ali na kakšnem polju, ko pomaga spravljati gor tebi tako ljubo zelenjavo, ki po tvojem kar iz zraka pade. Ali pa mogoče posnetek vprežne živali, ki po blatu in po blatu in vročini vleče do vrha naložene vozove s prav tako tebi ljubo zelenjavo.
Samo za enkrat ne bom. Prvič zato, ker vem, da nisi sposobna nič drugega videti in spoznati, kot tisto, kar je v tvoji vegi glavi, drugič pa zato, ker ne znam. Toda, če boš vztrajno lepila gor sto in eno fotko ubogih telet v fuglužu, pa obljubim, da se bom tako ponižala in za to prosila Matejko. Zagotovo bo kje kakšno staknila, ki bo moje nakladanje podkrepila s foto dokazi.