IZVIRNO SPOROČILO: dota
Ne menstruacija, ovulacija.
ja, in ko ovulacija propade oz. je neoplojena je pa kaj? menstruacija, seveda. Mene je enkrat nek veterinar (!) prepričeval, da je beljak drek od piščanca. sem ga seveda vprašala od katerega piščanca, ker v jajcih, ki jih jaz jem, ni nobenega piščanca, pa je me je potem mal čukasto gledal.
Kakorkoli, avtorici - seveda ni potrebno črtati hrane živalskega izvora iz jedilnika oz. po mojem mnenju z natepavanjem kruha non-stop 2x dnevno narediš enako ali celo več škode kot s kakšnim mlečnim obrokom. Enako samo s piščancem/puranom - zamenjaj kdaj za (pust) govej zrezek, popeči, postreži z zelenjavo. Tudi jajca so že zdavnaj umaknili s seznama prepovedanih živil. obstaja še kaka srednja pot med dieto, ki ima veliko prehranskega holesterola in dieto brez živil živalskega izvora.
moji predlogi: ovseni kosmiči, namočeni/kuhani z vodo, postrezi s sadjem/sadno kašo. Ajdova kaša z zelenjavo/sadjem. Prosena kaša s suhim sadjem. Zelenjavna juha. domač zelenjaven/mesni namaz. Omleta iz jajčnih beljakov (nimajo holesterola sploh, so bogati s proteini) z zelenjavo. hummus (ali podoben namaz, narejen, da bo otroku všeč), postrežen z narezano svežo zelenjavo (korenček, kumare, zelena).
ampak kot rečeno, jaz bi zamenjala kvečjemu en obrok na 'vegansko' varianto, več pa ne. razvijajoč otrok vseeno potrebuje dovolj proteinov, železa in maščob, ki jih telo najlažje dobi s hrano živalskega izvora (rekla sem najlažje, ne 'samo', da se ne bo kdo obesil na to). Predvsem pazi na železo in na dovolj maščob (v njih so topni določeni vitamini, zato so pomembne - naj bojo le kakovostne in v mejah normale).
noble and children respected their elders.