Imam ogromno izkušenj, pa nimam dokončanega faksa. Sem se lotila tega, ampak z meseci ki minevajo brez uspeha, brez zaposlitve, me tudi na tem področju..ne vem kako bi rekla..duši. Kar ne morem, ne morem! Kot bi mi nekdo odklopil ta del možgan, odvzel moč...
hedviga, najprej objem! Potem si pa reči, da ti je ta čas "dan" zato, da v miru končaš faks. Saj študentje tudi samo študirajo in delajo prek servisa, ne hodijo zraven še v službo, v veliki večini. Ti si pač vrstni red obrnila, pa kaj.
Lulu, ti si že našla službo? Javna dela bojo od aprila dalje, vsaj tako so meni rekli na zavodu, da naj takrat pridem malo vprašat.
Vsako leto so - torej se pobrigaj, da boš letos v vrsti ko bo treba.
Vsako leto so bile, ja. Ampak EU je sofinancirala do 2013, naši pa sami ne bojo več - vsaj tako so meni rekli. Sem še vedno na listi in si zelo želim, da bi imela ti prav:). Bom naslednjič spet vprašala in še za vse ostale poti, si lahko ziher:). Prej tako še nisem izpolnjevala pogojev (moraš bit vsaj 6 m na zavodu prijavljen, da se lahko postaviš v vrsto - vsaj tako so meni razložili). Stanislava, dobit dela ni težko, dobit službo je pa malo težje, vsaj v nekaterih poklicih, ker je pač normalno, da gre vse pogodbeno.
Izabelina, ne vem, kaj delaš narobe (če sploh kaj), sama vedno napišem prošnjo za vsako firmo posebej, torej da ne kopiraš vsega i prejšnje prošnje - samo to ti že delaš... Po pravici povedano pa se sama ne počutim tako samozavestna, da bi rekla, da je lahko vsakemu žal, ki me ne vzame. Dostikrat rabijo specifična znanja, ki jih sama še nimam ali pa kak strokovni izpit, itd... Če ne dobim službe, si rečem, da jo je dobil nekdo, ki bo to delo delal boljše, sama bom pa našla delo, ki me bo res veselilo in ki mi bo res dobro šlo.