IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen
potem pa so bile skos ene opazke oooo a rada je, ane, o bunkica.........ima pa cca 11kg, pa nekaj manj kot 80cm..
glede na njeno starost in dejstvo, da šele komaj začenja hoditi, ne vem, če je res potrebno tako komplicirati
sem imela dva ''baročna'' dojenčka; kakor hitro sta začela samostojno hoditi, tekati ..., so obročki hitro začeli izginjati
gibanje naredi svoje
vidiš, nikoli ni prav - če otrok ne je, se obregajo, zakaj ne je, če je, da ima prevelik apetit ...
ona bi skoooos nekaj mela v ustih..za glavne obroke niti ne poje toliko, ampak čim ona koga vidi k kaj je, bi ona tudi..ok, doma smo rešili to s skupnimi obroki, bolj je problem ko so obiski ali pa ko smo mi kje..
ampak takoj ko vidi neko hrano, bi jeeeedla..
So obiski res tak problem? Ali ste vsakodnevno na obiskih ali kako?
Razumljivo je, da otrok, ko vidi odrasle, želi jesti. To je naravno in logično. Zgledi staršev pa vlečejo. Če torej odrasli na obisku veliko jedo ali grickajo, bodo jih otroci zelo verjetno posnemali.
No, kot vidiš, ste doma že morali narediti red. Kar je dobro.
Morda bi bilo dobro razmisliti, zakaj pravzaprav otrok na obisku je - je lačen, mu je tista hrana tako všeč ali je bolj iz navade ali - iz dolgega časa, ker ni kaj drugega zanimivega početi.
kako naj se spopadem s tem, saj mi gre že na živce k skos ponavljam povsod, ne ne rabi jesti, ni lačna
poskrbiš, da se doma naje, ne polagaš toliko pozornosti na hrano na obiskih, sploh pa ne pred hčerko, poskusiš preusmeriti pozornost s kakšnimi drugimi zadevami - kaj pa jaz vem: živali, igrače, njihovi ''zakladi'' ...
ne vem, zakaj ne bi bilo izvedljivo tudi, da bratec košček svoje čokoladice deli s sestrico - se s tem oba naučita, da je veliko lepše, če se stvari delijo in s tem drugega razveselijo
in tudi ne razumem, zakaj je tako težko doma tako malemu otroku ne dati nepotrebnih priboljškov, če starš presodi, da ni potrebe po njih - ne verjamem, da si jih gre hčerka sama vzeti iz shrambe, omare
vedno otrok tudi ne more dobiti vsega, četudi se starši seveda nelagodno počutimo, ko poslušamo njihov jok in trmarjenje - a to je del učenja in vzgoje, četudi manj prijeten
< Sporočilo je popravil petea -- 3.3.2014 11:11:34 >