IZVIRNO SPOROČILO: Jabček
Peregrina, zgodovina nas uci, da je bilo krscanstvo vsiljeno in kar na 1x ljudje niso smeli biti pogani. Torej so vsi temelji bolj na MENDA. In na kom drugem pa naj bi sloneli ti temelji kot na rojstvu preroka. To pa je zgodovinsko dokazano s tem, da so vmes preroka se spremenili iz Jezusa v Janeza Krstnika, pac politicno kvackanje. Ze takrat. In vpliv zensk glih ni zanemarljiv, od mame Marije, Marije Magdalene, celo Salome je takrat igrala pomembno vlogo.
Sicer ne vem kdaj se začne zgodovina, ki tebe uči ...
Jaz NE govorim o zgodovini Rimsko-katoliške cerkve, ampak o temeljih krščanstva (ki ga sestavljajo ta katoliki, pravoslavci in evangeličani). Ki pa jih niso postavljali zgodovinarji, niti politika, niti duhovniki v kasnejših stoletjih. In temelji krščanstva se niso dogajali v sodobnosti. Ampak jih je postavil Jezus.
In ko omenjaš, da je bilo krščanstvo vsiljeno ... (ne vem sicer, kaj imajo temelji krščanstva s tem, da je bila religija kasneje predmet političnih mahinacij). Kršačnstvo NI bilo vsiljeno. Ne na začetku.
Po Jezusovi smrti so se ljudje sami odločali za novo vero. Kasneje so jih preganjali, sežigali, mučili, metali levom ...Šele cesar Konstantin je z milanskim ediktom leta 313 kristjanom zagotovil versko svobodo in ukinil preganjanje kristjanov, cesar Teodozij pa je leta 395 krščanstvo označil za državno vero.
Kaj se je pa kasneje, skozi zgodovino, dogajalo s krščanstvom, pa s temelji nima nobene veze.
Lepo prosim, če mi lahko poveš, v kateri zgodovinski knjigi (ne mi limat linkov, to ne šteje) piše, da so Jezusa zamenjali z Janezom Krstnikom? Ne izzivam, ampak to res prvič slišim, pa sem prebrala že marsikatero knjigo na to temo.