Wiii, velika noč, komaj čakam!!
Pri nas je velika noč res taglavni praznik. Začne se z glasbo! OMB, kako ste lahko vse pozabile na velikonočno glasba! Zame velika noč ni velika noč, če te ne zbudi Handel: Oratorij Mesija ali Mozart: Exsultate Jubilate in v dnevih pred tem seveda Bach: Matejev pasijon itd.
To so res močna dela, priporočam. Ronja, pomoje je Handel z Mesijo sposoben še tebe spreobrnit!
(ampak resno, poznam ful glasbenikov, ki niso bili verni, dokler niso spoznali globin sakralne glasbe ... zame je Handel dokaz, da Bog je - enostavno je nemogoče spraviti skupaj taka dela, če ti jih nekdo ne narekuje
)
No naprej: jasno, da gremo v cerkev, dan na dan, po večkrat. To je tudi moj spomin iz mladih dni - da te starši kar naprej vlečejo v cerkev. Sicer se mogoče malce delaš, da ti je bedno, v resnici ti je pa lepo, tudi če si majhen, je ful za opazovat, pa zmeri srečaš prijateljčke, pa kakšne prijazne gospe ti dajo čokolado/bonbone (ali pa prejšnjič je ena našemu najmlajšemu prinesla polno vrečo avtočkov - valda se splača it v cerkev!
)
Jaz sem ful vesela, da sta naša dva letos dovolj velika (6 in 3), da gresta lahko že vsak dan zraven. Lani sva se z možem menjala (en dan si šel v cerkev, en dan pa vahtal), ampak to ni to. Skupaj je lepše. Izabelina, tvoji dve sta zdele res v najbolj zoprnih letih za preživet mašo, ampak kmalu bo lažje. Pa mogoče zdaj spomladi vseeno lahko greš z obema, greš pa vmes malo ven, če je lep dan. Mi smo tako delali do cca. 3 let starosti. Ali pa se pozanimaj, če imajo v kakšni od okoliških župnij kakšen otroški pevski zborček ali kaj takega? Moja dva fanta imata to srečo, da ga je ustanovila kar njuna mama
Tako da je zdaj pred oltarjem 40 otrok in je itak cel žur in zelo glasno in se sploh ne opazi, če kakšen 1letnik ali 2letnik luta tam naokoli
Zajcev pri nas ni, je pa obilica unih tadobrih čokoladnih jajčec. Pa seveda šunka, pirhi, poica (jaz je nisem nikoli marala, dokler se nisem naučila speči take, da je meni všeč - to je rozinova. za nadev dam zmiksan puter+smetano+rumenjake+sladkor, potresem v rumu namočene rozine (ful rozin!!!) in je slaaaaastna!).
V soboto torej pripravljamo jedi, gremo k žegnu (ne morš verjet, kok je pobarvan in požegnan jajc boljši od navadnega kuhanega jajca, noro), zvečer na vigilijo (otroci in odrasli s svečami - kaj češ lepšga), zjutri zajtrk, maša, potem pa žurke pri babicah, skupaj s sestričnami in bratranci ...
Aha, pa še nekaj je pri nas pomembno: od velikega četrtka naprej ima mož vedno dopust. Se mi zdi super, da se v miru vse pripravi in da smo lahko veliko skupaj ob tem prazniku.
Ronja, ne vem, zakaj misliš, da kogarkoli moti, če neverni barvate pirhe? Mene to nič ne moti, sploh pomislila nisem na to! Meni se edino zdi škoda, da zamujate 90% ostalih lepot (svečke .... ziher bi bile tvojima malima všeč
) - jaz gledam na to takole: zaenkrat ste pri pirhih, drugo leto boste dodali še vigilijo s svečkami, potem boš kot glasbenica spoznala, da bi bilo ful dobro vse 3 vpisati v moj zbor, in kar naenkrat boste čist "naši"
< Sporočilo je popravil pomlad08 -- 18.4.2014 6:44:58 >