IZVIRNO SPOROČILO: josephine27
Jaz ne mečem ravno vsega v isti koš. Eno so užitki, drugo odvisnost. In če ronja (ko jo ravno omenjaš) en dan ne je svojega sladoleda predvidevam, da zaradi tega njeno obnašanje ni čisto nič drugačno in ne čuti ravno abstinenčne krize ;).
oprosti da te opomnjam - ti si tista, ki daje med odvisnike tudi tiste ljudi, ki so tedenski uživalci. oni ne čutijo ravno neke hude abstinenčne krize. verjetno podobno kot ronja; radi bi, nemirno bodo, ampak "konca sveta" pa zaradi tega ne bo..
Po drugi strani pa so vsi, kadilci če jim za par dni vzameš cigarete vsi živčni. No vsaj večina ki jih poznam. Se najde kdo ki je kar čez noč nehal ampak to je res manjšina.
morala se boš odločit - tedenski ali dnevni (ker ne vem, če ronja res dolgo zdrži brez sladoleda

) - kaj je v bistvu "isti koš"? če že podajaš nek sistem po katerem naj bi razločevali, naj bo jasen. bodi konsistentna in dosledna, če že podajaš neko definicijo odvisnikov, kaj to je.. itd, in podobno.
In verjemi v lajfu so še drugi užiti kot konzumiranje takih in drugačnih stvari.
meni ni treba verjet, jaz to vem.
hočem samo to rečt - samo določit da je kar VSE odvisnost (vsaka stvar, ki jo konzumiramo) od česa se nam spremeni obnašanje, je tako kot da bi določil vodo za drogo, ker se brez nje koneckoncev vsi drugače obnašajo. ni ravno tako enostavno. droge imajo svojo definicijo in so en
specifičen del področja odvisnosti. malo bolj podrobno je treba it čez le to specifično vrsto odvisnoti in podat kako bolj točno razlago le te. in ta je tudi bolj kompleksna kot si jo podala ti.