IZVIRNO SPOROČILO: patrino
Hinavscina na kubik. Ti si etalon osebe zaradi katerih se je clovek pokoncal. Ce tega ne vidis in tudi sedaj se vedno ne dojemas, je s teboj nekaj hudio narobe. V moralnem, eticnem, custvenem, ematicnem in cloveskem smislu.
Veš Frodo saj nisem vedela, če sploh čem kaj komentirati. Potem pa sem malo pomislila na to, da si enkrat nekje napisala, da si zelo aktivna na področju sociale in pomoči potrebnih. Ker torej to počneš, bi rada zavoljo teh "srečnežev", ki jim kao pomagaš rekla ( napisala ) par besed. Bom čisto poštena- človeka marsikdaj že ob branju tvojih postov prime da bi si kaj naredil. Po eni strani zaradi hudo čudnega izrazoslovja in bolečih slovničnih napak, po drugi strani pa zaradi tankovskega nakladanja in kroničnega nerazumevanja drugega , kar človeka dobesedno ubija. Če na tak način izvajaš pomoč o kateri govoriš, te v njihovem imenu prosim, da spremeniš način.
Skoda, da nisi bila tako razumevajoca tudi v primeru "presustnikov".
No, tisti v katerem imenu me prosis ti zelo nasmejano zelijo "burno spolno zivljenje po seznamu".
Osebno sem marsikaj, ne zanikam, hinavska pač ne. Če nisi opazila, že celo temo stojim na isti strani in teram isto. Vendar ker to ni tisto, kar bi ti rada , bruhaš ogenj. Spet. Pa nima veze.
Hinavska si in celo temo vztrajas na svoji hinavskosti. Drzis se je mocno, kot pijan plota - kot sama ugotavljas "teras isto".
Praviš, če bi imela kaj proti,če bi objavili moj posnetek v kočljivem stanju. Takole bom rekla. Nisem od včeraj. Marsikaj sem že dala skozi. Tudi to bi. Ne zato, ker bi mi bilo vseeno, temveč zato, ker osebno na tem področju nisem tako občutljiva, da bi pomislila na samomor. Več kot ugled in izguba statusa mi pomenijo otroci. Ne vem pa kako bi se pobrala , če bi izgubila njih.
Zavoljo otrok pa ti verjetno ne bi bilo lahko. Ti morda ne bi pomislila na samomor, nekdo drug bi. Prav zato pa menim, da je ta clovek bil pahnjen v samomor in vsi, ki sedaj trobijo, da to ni nic takega in bi moral zdrzat, ga imajo na vesti. ker so pritiskali ne razmisljajoc koliko pravzprav ta clovek lahko zdrzi (tujim onem je lahko po koprivah mlatit).
Kot sem že rekla, vsak ima svoj križ , ki ga nosi in vsakega kaj drugega potisne na tla. Očitno je temu človeku prestiž, položaj, dobro ime ...več pomenilo, kot misel na družino in njeno gorje ter breme, ki ga bo naloži dijakom, če se bo tega lotil.
Tega ne ves. In tukaj se vidi tvoja hinavscna in nerazumevanje. Poznam primer, ko iam zena zaradi hude bolezni odtrsnjen del notranjih organov in ima vrecke za izlocanje. vse je zasito. Ko se je to zgdilo sza z mozem ze imela otroke, bila sta pa mlada. Razvezala se nista ker se ljubita. Vendar sta se dogovorila, da on lahko "skoci cez plot" saj zena ni zelela, da ga njena bolezen dozivljenjsko prikrajsa za spolnost. Tako se je ta moski zapletel z zensko, ki ima nepokretnega moza in zaradi obveznosti, ki jih imata do zakoncev, otrok.... se srecujeta tudi v "sluzbenih" prostorih in se potrudita, da njihova srecevanja potekajo v casu, kos e lahko pokrije s sluzbo itn, pa ne zato ker bis e morala skrivati, temvec zato ker bi partnerja bolela misel, da je verjetno on / ona nekje z drugo.
In tudi pri tem nesrecnem ravnatelju ne poznas ozadja in ni nobene potrebe, da bi se ti ga razkrivalo. Bolece neumna je pa tvoja domnevna "vsevednosti", ko ti tocno ves kaj se je dogajalo, kaksen je kdo, kaj ima doma itn...
Podcrtano je pa taka neumnost in taksno nerazumevanje psihologije ter sprenevedanje (in hinavscina), da kar zaboli.
Osebno se mi zato v tej situaciji smilijo v prvi vrsti tisti, ki se morajo sedaj spopadati s situacijo, v kateri je bil eden izmed glavnih akterjev in iz katere se je on na tako krut način umaknil.
Ko bos zacela razmisljati zakaj se je umaknil in se odlepila od neumnosti - kar je sejal - to zanje, bos nasla tudi svojo vlogo in svoj prispevek.