IZVIRNO SPOROČILO: patrino
To je kar nekaj. Osemnajstletnica ni 6- letna punčara. To so že resna dekleta oz. ženske, ki že kar dobro vedo kaj hočejo. Osebno, kot sem že omenila, bi se mi bedno zdelo, da mi nekdo podari še pa još drag parfum- da zanj pol premoženja, potem pa je to parfum, ki ti povrhu vsega ne potegne oz. preprosto rečeno smrdi.
Ni vse le preseravanje. In , če je parfum drag, še ne pomeni, da bo kar vsaki najstnici všeč. Mogoče ga iz spoštovanja do tistega, ki ji ga je podaril, ne bo dala naprej in ga ne bo obdržala zaradi tega, ker je drag in potem zdravo za gotovo všečen. Osebno bi se mi zdelo malo smotano, da nekdo toliko reskira za nekaj kar mi ni všeč, saj bi si v nasprotnem primeru za isti denar lahko privoščila nekaj, kar mi pa je.
Osebno je meni takšno obdarovanje malo nasilno in prav nič osebno. Kot bi te nekdo hotel prisiliti, da zato ker je parfum drag , vonjaš na sebi nekaj, kar te odbija.
Jaz se tega ne bi šla. Bistvo obdarovanja je vendar ta, da obdarovanca razveseliš in ne spraviš v neprijeten položaj, ko ti mora biti hvaležen, pa čeprav ti v resnici ni.
Isto je tvoje pisanje kar nekaj......ker prav tako kot jaz, izhajaš zgolj iz sebe......ki si se pri 18 letih parfumala s specifičnim vonjem in bila že čisto izoblikovana osebnost, z razmišljanjem kot pri 50 letih.......dandanes se je baje ta meja pomaknila že na 10 let in imamo že 10 letnice s čisto izoblikovano osebnostjo

in 50 letnice, ki so ostale na ravni 18 letnic (tako po obnašanju kot po oblačenju)

....
In pri 18 letnici je preseravanje, če nekdo želi samo poseben vonj Diorja, Luis Voiton torbico in si želi brisati rit zgolj z odišavljenim "srat papirjem"......je preseravanje, ni zgolj osebnost, ki ve kaj hoče........in ne gre se zgolj za drag parfum, lahko gre tudi za rang Naomi Campell...
Drugače pa, če gledaš na darila tako, da obdrovancu nič ne bo všeš, se lahko podarja zgolj denar......ker to je pa itak vsakemu všeč......vendar to ni smisel obdarovanja......dati kuverto in si kupi kar si želiš (da ja ne boš kiksnil z izbiro parfuma, šala, knjige ali miške, ker so ljudje tako izbirčni oz. se preseravajo)......to je zgolj linija najmanjšega napora.....
Bistvo obdarovanja je pa tudi to, da se osreči eden in drugi.....tako obdarovanec, kot obdarovalec......ni bistvo obdarovanja zgolj to, da se osreči obdarovanec.......gre za obojestransko zadovoljstvo.....kjer je verjetno potreben tudi nek kompromis, da sta oba zadovoljna.......
IZVIRNO SPOROČILO: patrino
Čisto posploševanje. Osebno poznam kar dosti najstnic, pa med njimi ni nobene, ki bi ji bilo vseeno s čim je nadišavljena.
Bruhajo pa vseeno ne ob parfumu, ki ga dobijo za rojstni dan.....
Kot osebnost, ki si izoblikovana in zrela že od 18 leta, bi lahko vedela o čem govorim oz. pišem........razen če se je tvoja zrelost in izoblikovanje osebnosti končalo tam pri 18 letih......