Marčevka2010
Amour
Kako kej vidve?
Evo, tudi jaz počasi razmišljam, kdaj bom začela odštevati :)
Sem 37/3, tako da počasi mineva.
Na bolniški sem od prve tretjine aprila (pribl. 2 meseca pred uradno porodniško), zaradi migren (nevrolog mi je postavil diagnozo kronična migrena v nosečnosti) in moram reči, da sem se bala, da mi bol ful dolgčas, pa sploh ne vem, kdaj je minilo. Sicer sem še malo od doma delala za službo, ampak bistveno bistveno manj, kot bi v pisarni.
Tako da sem zdaj že dobra dva meseca doma in uživam. Vmes sem počasi vse pripravila za bebo (ne vem, kdaj bi sicer, ker imam delovnik od 8h do 17h + vožnja in uiber stresna služba, ki bi me sigurno izmozgala) in uživala v brezdelju, priznam. Itak so mi sicer postavili tudi diagnozo nosečniški diabetes, pa potem na zadnjem pregledu minuli teden ugotovila, da vse štima, tako da sem imela že samo s kontrolami in sama s sabo, da sem dovolj in pravočasno jedla, več kot preveč dela :)
Z možem sva se udeležila šole za starše pri nas in sva bila ful razočarana, zato sva se udeležila še serije delavnic na temo priprave na porod pri douli Špeli P. Peternel in sva bila bistveno bistveno bolj navdušena in zadovoljna z vsebino.
Počutim se sicer OK, redno hodim na Bownovo terapijo, tako da tudi migrene počasi obvladujem, dete je fuuuuul živahno, imam feeling, da bom kmalu nosila trebuh nekje pri grlu in ne čedalje nižje. Spim relativno ok, le da skos hodim lulat. Še vedno sem aktivna, poskušam iti vsak dan na en krajši sprehod, da se vsaj malo premigam, čeprav je kdaj kar izziv, ker je dete tako zelo živahno.
Mi je pa zanimivo to, da sem, čeprav sem zanosila s previsokim ITM, ostala praktično na enaki teži kot ob zanositvi. V diabetični so mi sicer aprila začeli težiti, da se malo moram zrediti in sem morala ful povečati kalorični vnos, ampak še vedno sem na istem. No, morda bi bila zdaj že v minusu, če ne bi takrat povečala kaloričnega vnosa (je bilo kar nenavadno na diabetološki na eni strani poslušati, kako moram paziti na dieto (zaradi sladkorja), po drugi strani pa so me priganjali, naj se zredim).
Strij zaenkrat še nimam, pa se tudi en bom sekirala, če se kakšna še pojavi. Trebušček je normalno velik oz. marsi kdo mi reče, da je majhen, ko sliši, da imam čez dobra dva tedna rok :)
Jem datlje in pijem malinov čaj, ker si ne želim iti preveč čez rok ... Pa da vidimo :)
Evo, kratko poročilo z moje strani :D