Ti se ne bi bila pripravljena odrečt koščku svojega standarda za to? Ali kdo drug na tej temi? Verjetno ne bi bila nobena proti, ne?
Tako kot ti ne......ker jaz nisem idealist.....
Saj ne pravim, da bi bili pripravljeni živet v jamah za to. Ampak za malo dražje surovine pa verjetno bi bila pripravljena zamenjat, če bi zato na drugi strani vladal mir in bi imeli ljudje lepo življenje. Saj je vsem boljše, če je vsem lepo.
Mogoče sem res idealist, ampak to se mi ne zdi taka strašna žrtev. Zato mi pa ni čisto jasno, zakaj si ljudje, ki so v istem zosu, ne pomagajo, zakaj pričakujejo en kup nekih ugodnosti in jim je problem par km prepešačit itd... Ma, res ne razumem tega sveta...
mateyka, dober dokumentarec, par strani nazaj. Ti da mislit...
ranzitne države bi morale stopiti skupaj in maso beguncev (cca 200.000) dostaviti direktno v Bruselj, prav pred bleščeče stavbe vseh teh človekoljubnih ustanov. Ker dokler to ne preplavi tvoje dvorišče se ne ukvarjaš toliko s tem. Tudi mi se nismo.
Podpis. Meni že na začetku ni bilo jasno, zakaj jih sploh kdo ustavlja, če jih nemčija hoče, oni pa hočejo v nemčijo. Naj grejo tja in to je to.
Pa ne moreš javno objaviti, da jih misliš presenetiti,

Nisem imela več obrambe, ampak tole je vseeno logično:D.
vsi bi preusmerili val migrantov nekam drugam...
Sama bi najrajši odpravila vzrok - če ne bi bilo velikih razlik med standardi in če ne bi bilo nekih hujskačev, kako je pa drugje boljše (kar mogoče sploh ni, vsaj recimo Libija je imela baje zelo dober socialni sistem), bi ljudje radi ostali tam, kjer smo.
Ampak preplavljenje Ljubljane z migranti je naša edina rešitev.
Tudi sama mislim tako (pa sem iz LJ.).