IZVIRNO SPOROČILO: metulj333
IZVIRNO SPOROČILO: Plus minus
Mene pa nekaj stvari zanima, pa če zna katera na to odgovoriti.
1. Sem že kar nekaj časa na svetu, pa se ne spomnim tako masovne migracije. In to celo drugače verujočih. Kaj je k temu pripomoglo? Kaj je to za en pojav?
kolk je že blo izbjeglic z Balkana zarad vojne? manj kot 25 let nazaj, pa že pozabljamo...
Sedanja situacija je popolnima neprimerljiva s situacijo takrat. Kot sem že napisala. Tedanje zadeve sem doživela tudi sama, ko so ti ljudje pribežali k nam v našo državo. Poudarek je na pribežali. Ne preračunljivo skalkulirali, do kje se jim najbolj izplača riniti in nasilno ravnati, pa čeprav gredo mimo varnih in mirnih območij. To so bili večinoma ženske, starci in otroci. Ti so tukaj v veliki manjšini in jih poleg množice moških sploh ni videti.
Zaradi takih dejanj, mi tile sodobni ekonomski migranti ter empatija in sočutje do njih, nekako čedalje manj padeta skupaj na pamet.
Pa še to- če bi meni in moji družini grozila smrt v obliki noža na vratu ali česa podobnega ( kar razlagajo migranti)ne bi razmišljala tako kot ti, da mora iti nekam, kjer bo vsaj tako dobro kot mi je tu ali , če je možno , še bolje. Očitno z ekonomskega vidika. In bi potem kolovratila čez pol sveta in puščala za sabo anarhijo in svinjarijo. Takrat ko bi šlo za življenje, bi poiskala najbližje mirno zatočišče in bi bila hvaležna vsake pomoči.
Še zanimivost, ki sem jo opazila- večina tistih zelo humanitarno usmerjenih v to situacijo, je kar nekam mrknila v zadnjem času. Cela poplava jih je bila na fejsu, tudi tule gor nekaj,v naši okolici so vse humanitarne akcije v tej smeri nekam poniknile. Imam občutek, da so nekateri veliko bolj humanitarni v besedah kot pa v dejanjih. In ko se masa približuje naši meji in je samo vprašanje časa, kdaj bodo prišli k nam, so taki najbolj glasni humanitarci lepo tiho in pri miru.
< Sporočilo je popravil patrino -- 16.9.2015 8:50:42 >