Ok, liliana, resimo, da imaš prav. Recimo. Toda povej mi:
IZVIRNO SPOROČILO: liliana
Če se ne motim, sem ti že pred časom razlagala kako......in da niso samo bombončki.......
Z migranti se vpliva tako na trg dela kot na število prebivalcev......v Evropi bo do leta 2050 primanjkovalo na trgu dela enih 25 milijonov ljudi (verjetno že sedaj opažaš, da določenih poklicev primanjkuje.....recimo pralnega stroja in stranišča popraviti skoraj nihče ne zna ali pa noče delati)....po drugi strani pa bo tam nekje okrog leta 2050 v Evropi 1/3 prebivalcev starih nad 60 let, kar bo pomenilo, da bo nekje 3/4 prebivalstva vzdrževanega (penzionisti, otroci in mladina, socialni problemi, bolni....)...in to ni kar bombonček.......
Glede na to, kar si napisala in glede na dejstva, da je veliko migrantov tudi t. i. socialni problem, da imajo več otrok, torej bo še več otrok in mladina za vzdrževati, da (je) bo kakšen tudi bolan in invalid, mi povej, kolikšna št. ljudi bo dovoljšnja, da bo sistem še vedno fural. Kajti vedno z določenim št. aktivnega prebivalstva z našo eu migrantako politiko (združevanje družin in tako) "uvozimo" določen procent "priveskov". Kje se torej neha?
Demografski podatki so zelo zaskrbljujoči na dolgi rok.....na kratki rok (tja do leta 2020) tega ne opazimo.....in zato se nam zdi Merkelcin "vilkomen" tregedija, pa se edino merkelca in še nekaj najbolj razvitih držav v EU zaveda problema in so rekli "vilkomen", najprej so val sprožili, sedaj ga bodo pa uravnavali......čeprav je po moje ravno ta masovna "sprožitev vala" bila jedro problema, da so se dvignili skrajni desničarji in začeli strašiti ljudi,....politiki pa nikoli niso jasno in glasno povedali in razložili prebivalcem o demografskih problemih, ki nas čakajo in demografski politiki......mediji pa samo posplošujejo in strašijo ljudi, da dosežejo večjo branost in ljudi zajema panika.....govorimo pa trenutno o milijonu migrantov, ki predstavljajo 0,2 % evropskega prebivalstva.....
O milijonu se govori samo v Nemčiji. Nemčija pa ni cela EU. Skoraj milion jih je še na Švedskem, Italija jih itak niti šteti ne utegne več, potem so tu še Francija, Anglija ...
Pravih podatkov pa pravzaprav nihče ne pozna. Saj ljudje ljudje v tisočih dobesedno ponikujejo.
In tudi in predvsem male države bi se morale pridružiti Merkelcinemu "vilkomen", namesto da vpijejo parole proti migrantom ter na začetku pobrati smetano ter narediti strategijo kaj in koliko potrebujemo, kako te ljudi nastaniti, vključiti v družbo.....s prilivom bi morali takoj nadomestiti tiste, ki odhajajo iz Slovenije.....mi pa migracijsko politiko prepuščamo zgolj notranjemu ministrstvu, namesto da bi jo vključili v celosten "državni program"......
Država nima plana niti za lastne prebivalce, haha.
Praviš takoj nadomestiti ljudi, ki so odšli z migranti. Zakaj pa jih ne bi nadomestili z brezposelnimi domačini
Resnično ne razumem te matematike ... doma imaš določeno št. brezposelnih (tudi Nemčija jih ima), uvažaš pa tujce?
Ok, očitno je neka računica zadaj, saj govorimo o gospodarski rasti, kajne. Demografska je zame še zmeraj lari fari.
In v Evropi je zatajila celotna strokovna javnost, vključno s politiki in mediji.....namesto, da bi pomirili strah ljudi pred prišleki in dati ljudem prave informacije.....politika in mediji pa ta strah zgolj podpihujejo, strokovna javnost pa zgolj nemo gleda in zmajuje z glavo......
Seveda je EU zatajila. Daj mi prosim povej, kako boš ti nekemu brezposelnemu človeku pri 30 letih razložila, da službe zanj ni, s socialno podporo komaj shaja ali pa do nje niti ni upravičen, družine si ne more ustvariti, ker je brez dela in brez denarja, da boš uvozila namesto njega eno familijo, kjer bo oče delal namesto tega mladega brezposelnega, država bo pa tačas podpirala zraven še družino, ki bo nadomestila potencialno družino brezposelnega.
Kako mu boš razložila, da ta brezposelni 30-letnik ne bo jezen
Kako boš kar takoj na delovno mesto zaposlila človeka, ki ne zna niti jezika, po možnosti še pisave naše ne? Če se ne motim, smo še vedno Slovenija in je slovenščina uradni jezik.
Da bo Nemčija polizala smetano, je bilo jasno. Saj Nemčija že tako ali tako izkorišča periferijo. In nam bo tudi mirne vesti poslala ves "odpadek" - ne vem sicer, zakaj dajem to v narekovaj, ker točno to za Gelco so vsi ti zavrnjeni ljudje (in mi z njimi).
In še zaključek ... res živimo v vesolju in vesolje se bojda širi v neko neskončnost. Vse ostale stvari pa so omejene. Vsaka rast se nekje ustavi. Mora se, ker je to v naravi (zemeljske) stvari. In gospodarska rast ne more biti brezmejna. Tudi Nemčija ne more biti brezmejna. Dvakrat je skušala biti, pa ji ni uspelo. Pravijo, da gre v tretje rado ... rasla bo lahko samo preko trupel. Tako kot je vedno. Se popravljam ... nekaj tuzemskega je vendarle brezmejno ... neumnost in pohlep.
Bom pa čisto vesela, če se motim, in bomo čez 30 let živeli v pravljici. Če ne jaz, pa vsaj moji otroci