IZVIRNO SPOROČILO: 4.mama
Joj punce jaz res nič ne vem zdaj vidim ko vas berem. Keksi za dojenje sem si sedaj pogledala a so kar dragi, bom poskusila ker tokrat bi res rada dojila.
Vitamin K zakaj pa to?
https://www.bibaleze.si/dojencek/nega-in-zdravje/vitamin-k-novorojencek-dobi-po-rojstvu-odkloniti-zapleti-notranje-krvavitve.html Tu je nekaj napisano. Na splošno sem nekaj brala, pa sem naletela na ta vitamin. Ma niti vedela nisem za to. Baje niti ne vprašajo, ampak po porodu takoj dajo injekcijo, razen da striktno poveš da ne dovoljuješ, tvoj partner pove, imata zapisano v porodnem načrtu.. To sem zasledila. Lahko bi oralno dobil, nekateri že imajo na voljo, nekateri pa ne. Naj bi se v A dobilo.. Nisem še tak daleč s tem.. Ne vem. Bom pa vseeno si malo poiskala in prebrala, da sploh vem o čem se gre.. Gre se pač za pomanjkanje vitamina K, ampak drugi poudarjajo da prinese s tem posledice. Tak da...
Ja, za te tablete sem pa videla, ker mi je reklamo vn vrglo, pa ne vem če res tudi ne bi nabavla, čeprav mi ni glih všeč ko so tablete. Joj, ma raje da neki spijem kot to. 😤😵💫 Nonstop neke tablete..
Zdaj ko se gre proti koncu, čutite spremembe pri sebi? Npr jaz kar naenkrat nimam nobene kondicije, prav težje hodim, spodaj me direkt boli, pač čutim na vsake tolk neko bolečino, tak občutek kot da bi se mi dol spustila. Ker kak se mi premika, tak spodaj to čutim. Še katera? Res mi je čudno to..., v križu mam večkrat krče pa potem popustijo, pa opazila sem da imam nekje 3 dni izcedek, ko prej nikoli nisem imela. Pa mini vložek si moram dajat,ker kot da mam mokre hlačke. Mi pa je dost bolj aktivna postala. Kak so to res spremembe, nonstop je nekaj.