Dan mamice!
Končno sem se lahko toliko vsedla na rito, da napišem par vrstic.
23.10. zjutraj sem bila sprejeta v porodnišnico, ker sem bila 8 dni čez rok. Vstavili so mi tabletko za mehčanje materničnega vratu, sledili so redni cTG-ji na 2 uri. Ob 17 -ih je G rekel, da bo treba rodit, čeprav popadki niso bili ravno močni. Utrip otročka je bil namreč zelo umirjen. No, pa sem se sprehodila do porodne. Spet CTG, potem klistir, ob 18-ih mi je babica predrla mehur. Potem sem poklicala očka, da naj pride (je bil presenečen
). In ob 19-ih sem je začelo malo huje. Zelo hitro sem se odpirala, bolečine so bile dokaj hude. Ko sem bila odprta 8-9cm, so postale bolečine neznosne - komaj sem zdržala (priznam). No, ko je bilo treba potisniti je prišel na pomoč še G. In ob 21.37 je na svet pokukal naš princ - Marcel. Občutek je bil nepopisen - lile so mi solze olajšanja in veselja.
Z otročkom je bilo vse ok, jaz pa sem močno krvavela - bila sem namreč prerezana pa še raztrgala sem se. V glavnem šivanje je bilo groza, pa še kri je lila iz mene - potrebna je bila groba masaža maternice. Sem mislila, da še enkrat rojevam.
Tresla sem se po celem telesu - sploh se nisem mogla umiriti. Špiknili so me ene 100x - žile so izginile neznano kam.
V glavnem - zlepa ne bom pozabila te izkušnje. Niti pod razno ne bomo imeli kmalu še enega!!!
Še drugače je pa stanje v Nm porodnišnici. Si predstavljate - ob 2-h zjutraj sem prišla na oddelek, polna kablov, katetrov, infuzij. In moj Marcel poleg mene. Še iz posteljice ga nisem mogla dvigniti, ko je tulil.
Sestre na splošno prijazne - par cukrčkov je pa itak! Vsi poudarjajo dojenje, pa je kljub temu trajalo cel dan, da je ena sestra ugotovila, da se ne znamo pristaviti - si predstavljate stanje mojih bradavic?
No, otrok je neprestano tulil in končno sem izprosila dodatek. In je ful pojedel! Itak - če pa nimam skoraj nič mleka!!! Potem te pa ena sestra nahruli, ker ne dojiš, druga da preveč dojiš (da je že razvajen - 3.dan!),...v glavnem po 2. dneh sem bila že histerična! Samo na jok mi je šlo. Komaj sem čakala da greva domov!
No, doma se stanje počasi izboljšuje. Moja histerija se počasi pomirja. Čeprav se še zdaj zjokam vsaj 3x na dan! Dojenje ne steče - črpalka je pokazala, da imam celo 10ml mleka ob vsakem podoju!! WAW. Saj ni čudno da je mali skoz tulil! Tako da se zdaj najprej podojiva, potem dobi pa še flaško. Ne morem pomagati. Samo počutim se kot slaba mama.
No, ko bom prišla malo k sebi, bo drugače! Zdaj pa dobro da imam mirnega moža, ki je zaljubljen v Marcela, pa zlato mamo, ki mi pomaga, pa taščo ki bi mi kar naprej kuhala...drugače bi se mi zmešalo!
Se slišimo.
PS. Ko sem prišla iz porodnišnice sem se stehtala...še 4 kg imam več kot pred porodom, 10 jih je šlo pa dol...verjetno tudi zaradi sekiranja v porodnišnici.