Meni je vse isti šmorn -
- Hipp in Frutek: iz sadja/zelenjave neznanega porekla, vendar narejeno po HACCP sistemu in sterilno pakirano in pasterizirano blabla blabla
- Doma narejene kašice: iz sadja, kupljenega na tržnici ali v supermarketu, neznanega porekla in obdelave blablabla, ampak ga sama pripraviš
ISTI
. Pa če si mečemo pesek v oči ali ne.
Edina varianta je, da otroku daješ doma ekološko pridelano hrano brez vseh pesticidov, umetnih gnojil in zatiralcev nevemčesavse, ki ne raste ob obvoznici ali cesti ali blizu tovarne in je pokrita, da nanjo ne pada onesnažen dež. Katera ima te pogoje

? Čez pol leta pa bo otrok v vrtcu itak jedel vse mogoče....
Zato se ne sekiram preveč. Danes uporabljati pojem zdravo in domače je že precej velika ruleta. Z veseljem ji dajem domača nešpricana jabolka, si pa ne delam utvar, da so ne vem kako strašansko bolj zdrava...
Sem pa vesela, da Hippki in Frutki obstajajo, sicer bi moja pikica poznala samo okus jabolka in hruške, tako pa lahko poskusi še kaj drugega, magari sredi zime

.
Zakaj nekatere tako šimfate čez rok trajanja pol leta

? Zakaj potem ne mečete stran svojih vloženih kompotov po enem tednu, če že nimajo Ejev in konzervansov, niso sterilno vloženi in pakirani pod kontrolirano atmosfero in v vakuum?
In kako lahko dajo otroku korenček, ki se en teden valja v trgovini, pa še prej kak mesec po skladiščih in ladjah - a temu pa ni pretekel rok trajanja

? A ta pa ima kaj vitaminov v sebi

?
Glede razlike med Hippom, proizvedenim v Nemčiji in tistim iz Avstrije je pa tako - pisala sem na Hipp in povprašala. Pravijo, da je razlika v konsistenci mešanice zato, ker v Nemčiji uporabljajo drugačno tehnologijo mešanja kot v Avstriji, kemična sestava mleka pa je enaka, kakor tudi okus. Ker je mešanica iz Nemčije bolj suha, ima tudi drugačno mešalno razmerje kot tista iz Avstrije. In te Avstrijske ne uvaža DM, kot je bilo napisano, temveč Hipp d.o.o.
Pa dober tek, karkoli že jeste!