writing-img

RE: TESTO ZA PICO-pomoč

clock-img

25.01.2006, 16:00

clock-img

Miloš

pencil-img

35

Potrebno je probavati in probavati, pa je zmeri drugačno testo,
ko pa ima človeke nekje 60 let in več pa testo postane vedno enako in NAJBOLJŠE. user posted image

clock-img

25.01.2006, 16:25

clock-img

trojči

pencil-img

462

Nejasno sem napisala, poanta je bila v tem, da je polnozrnata moka grobo mleta, da je mogoče finta v vrsti moke.

Uporabljate ostro ali katero drugo moko?user posted image

clock-img

25.01.2006, 16:54

clock-img

Nasy

pencil-img

2899

jaz vedno navadno, ponavadi tip500 ali pa 400

_____________________________

Vsak človek je zase svet- čuten, svetal in lep, kot zvezda na nebu!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Naši živahni deklici se je pridružil prvoaprilček :)

clock-img

25.01.2006, 17:07

clock-img

artista7

pencil-img

816

naredi takole: naredi kvasec; zmešaj pol kvasa z žlico moke in žličko sladkorja in malo toplega mleka- v tem je point. Počakaj da vzhaja. potem domešaj k kvascu moko, žličko soli in malo olja zmešanega z mlekom (spet toplim, lahko tudi z vodo). Dobro umesi, če testo ni voljno, dodajaj še malo mleka ali olja ali moke (vse po občutku). Potem pekač namaži z oljem, testo raztegni (potem ko vzhaja), namaži s konzervo pelatov (prej jih zmiksaš z malo soli in baziliko ali origanom) in potem dodajaj ostale dodatke po želji. Peci nekje 20-25 minut pri 180 stopinjah.
Dober tek!user posted image

< Sporočilo je popravil artista7 -- 25.1.2006 17:08:43 >

clock-img

26.01.2006, 08:45

clock-img

kalbo

pencil-img

6271

Moj recept za testo je malo nižje doli pod testo za pico. Rata vedno! Men se še ni zgodilo, da kvas nebi dvignilo, pa pečem kruh vsak teden dva hlebca, pa pico velikokrat.

kvas zbudiš po naslednjem postopku:

Zmešaš en štamprle vode in en štamprle mleka, dodaš žličko sladkorja ali še bolje medu. Zmes mora biti topla, ampak ne vroča. Tu notri raztopiš kvas, pol pa samo po vrhu potreseš malo moke. pet do deset minut, pa mora biti navrhu šalce.

Pico pa peci raje na 250 stopinjah deset minut, se bolje speče!!!

clock-img

26.01.2006, 08:47

clock-img

kalbo

pencil-img

6271

Da ne boš iskala, sem ga kar sem skopiral!

0,33 dl mleka
0,33 dl olja
1,33 dl mlačne vode
0,33 kg moke
10g soli
mala žlička medu
25 g svežega kvasa (en zavitek od žita)

V šalci za čaj zmešaš mleko 0,33 dl vode in žličko medu. Mešanica mora biti topla a ne vroča. Tu notri zaztopiš kvas, potreseš s ščepcom moke in počakaš, da se dvigne do vrha šalce (temu se po kalbotovo reče zbuditi kvas).

Moko daš v večjo skledo, narediš v sredi luknjo, streseš tja sol, zbujeni kvas, olje in preostalo vodo. Zgneteš testo, in daš hajat za pol do ene ure na toplo.

Še en trik, pica se peče na maksimalni temperaturi pečice 10-15 min. Pomembno je, da je pečica nakurjena na maksimum 250, nekatere (moja) gredo pa celo na 275 stopinj.

Dober tek

clock-img

26.01.2006, 09:02

clock-img

trojči

pencil-img

462

Koliko receptov.......shranila jih bom v mojo bazo receptov.......ni user posted image , da mi nekaj od tega ne bo uspelo.user posted image

clock-img

26.01.2006, 09:04

clock-img

kalbo

pencil-img

6271

Važno je, da ti kvas dvigne. Če ti to rata, je že tričetrt uspeha tukaj!

clock-img

26.01.2006, 12:11

clock-img

Anonimen

Bravo kalbo ti si špica!!!!
Vrstoo let pečem kruh,pa z medom še nisem poskusila.
V nedeljo pa bom namesto sladkorja dala malo meda.user posted image

clock-img

21.02.2006, 12:16

clock-img

Anonimen

Samo da vam povem, da tako dobre pice, delane po KALBOVEM receptu, še svoj živ dan nisem jedla. Samo toliko, ko boste spet v dilemi, kako narediti testo.

clock-img

21.02.2006, 17:47

clock-img

lex

pencil-img

6532

Za brzino in brez vzhajanja je pa tale:
2 šalčki moke tip 500 (drugač ni dobro)
1 šalčka piva (bolje manj kot več) - lahko tudi vode
2 žlički olivnega olja
1/2 pecilnega praška

Zmešaš, razvaljaš nadevaš in že pečeš.


Albina a si že probala?

_____________________________

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

clock-img

21.02.2006, 18:28

clock-img

Anonimen

Ne, tega tvojega še ne, mogoče kdaj drugič. Zdajle že drugo rundo pečem za tastarga, ki je prišel iz službe oz. bo čez pol ure user posted image

clock-img

26.02.2006, 12:12

clock-img

janjja

pencil-img

1078

SAmo kompliciranje!!!

- pol kile moke
- 1/4l tople vode v kateri ratopiš pol svežega kvasa in to zliješ v moko daš žlico soli in malo kisa. zmesiš in raztegneš po plehu.

Jaz pol še samo nadevam sestavine in dam pečt. Pa če mi kaj na svetu grata je to pica!

clock-img

26.02.2006, 13:36

clock-img

kalbo

pencil-img

6271

Ja, sej, stvari so enostavne, ko zadevo narediš tastotič. Za taprvič rabiš pa podrobnejša navodila, ne?

Tistole "kompliciranje" zgoraj imam skupaj prej kot v desetih minutah, testo je pa fenomenalno...priporočam, da poizkusiš.

clock-img

03.03.2006, 15:13

clock-img

chips

pencil-img

758

No jaz pa imam recept za testo iz neke znane picerije tu pri nas.
in sicer:
SESTAVINE
-60 dag moke
-2 jajci
-1dl mleka
-1 žlička sladkorja
-sol
-1 dl olja
-2 dl piva
-1 kocka kvasa +++moko,mleko,sladkor---to vzameš od zgoraj)daš vzhajati

Ko je testo narejeno ga 2x vzhajamo po pol ure,


_____________________________

6.11.2005 ob 13:04 se je rodila najina princeska TEA!!
23.8.2007 ob 11:13 se je rodil najin princ NIK!

clock-img

06.03.2006, 19:08

clock-img

kalbo

pencil-img

6271

Bomo ga ta vikend sprobal....bom poročal!!!

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem