IZVIRNO SPOROČILO: daddy
Tudi prepoved kontracepcije, samozadovoljevanja ...... itd. ?
daddy. Velja za vse, ne zate osebno. Kapiš?
Kontracepcija ni prepovedana -mimogrede. "prepovedane" so tiste oblike kontracepcije, ki povzročajo "mini" splav - če je lahko smrt človeškega bitja sploh mini. Vse vaše izjave govorijo samo o tem, da ne poznate tega kar kritizirate. Če pa že kaj zadanete, pa sploh ne morete razumet zakaj je to tako.
"Prepovedana" - nič niti ni prepovedano.
Veš. Vse lahko delaš. In to tudi delaš. Če pa želiš slediti Jezusu, potem se
sam odločiš, da določenih stvari ne boš delal. Še nisem videl duhovnika, ki bi koga pretepel zaradi kontracepcije. Ali samozadovoljevanja. Ali kraje. Tudi pokoro, ki ti jo naloži ne preverja. Ej. Stari. To je vse pri tebi. To je tvoje delo. Pri duhovniku dobiš samo pomoč, nasvete kako čimbolj slediti Jezusu.
A kje delijo priznanja za najboljše vernike? Otrokom tega sveta pomenijo priznanja. Zato ne morete razumet. Ne gre za priznanje ampak za notranje življenje. Veliko "živahnih" je notranje mrtvih. Še sami jih poznate.
Tako da "prepoved" je za tebe ker se določene stvari nočeš odpovedati. Za mene pa je odpoved. Ker se določenim stvarem želim odpovedati. Pa se ne morem vedno. Včasih mi uspe. Včasih ne. Nikoli pa ne zaradi prepovedi ampak zaradi odpovedi.
Zakaj potrebuješ kondome? Zaradi AIDSA. Ja pa ne živi promiskuitetno. Nauk cerkve je, da imaš enega partnerja. Zakaj potrebuješ samozadovoljevanje? Kaj ni tvoja žena tista s katero si deliš spolnost v polnosti? Moraš deliti spolnost tudi z ženskami v svojih mislih? Potem spolnost z ženo ni pristna.
Nisem nič drugače kot ti. Imam enake potrebe, želje, vzgibe... Razlika je samo v tem, da vem da so določene stvari za mene škodljive in se jih želim bolj ali manj uspešno odpovedati.
Ali sem boljši od tebe, ker sem vernik? Ne. Sem pa boljši od sebe, kot sem bil prej.
< Sporočilo je popravil tehnofil -- 23.3.2006 9:50:40 >