IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen
A mi lahko zaupaš, kakšno napako ima tvoj otrok? Ali ti raje pošljem ZS?
Ker sem nova na forumu, še ne poznam kratice ZS, predvidevam pa da je to način bolj osebne komunikacije. Odgovorila ti bom na vprašanje, lahko mi pa kadarkoli pošlješ ZS, novih prijateljev/prijateljic se ne branim. No, moj otrok ima prirojeno hudo srčno napako. Kmalu po rojstvu je bil operiran - v tujini. To je le ena izmed mnogih operacij, ki ga še čakajo. Z vsako operacijo obstaja tveganje, da ga izgubimo ali da ostane prizadet. Če želiš kaj več zvedeti, me prosim kontaktiraj preko ZS, več podatkov nočem navajati, saj ga ne želim izpostavljati, pa sebe tudi ne.
Seznanjena sem, da pri NS poleg kromosomsih napak (kar je v tvojem primeru), lahko odkrijejo tudi srčne (moj primer), DHT pa dodatno izboljša verjetnost napovedi. Pri mojem prvem otroku sem imela 1:15tisoč za 21.kromosom, 1:80tisoč za ostala dva kromosoma (rezultate sem malo zaokrožila) in nikoli nisem delala dodatnih preiskav, pa kaj jih bi, ko pa je bil rezultat enostavno fantastičen. Sedaj imam razmerje 1:2tisoč za DS in 1:3tisoč za preostala dva sindroma (spet sem zaokrožila), kar se mi pa zdi zeloooo slabše v primerjavi s prejšnjimi številkami. Zato me je toliko bolj strah, da bo šlo kaj narobe, ko pa že s prejšnjimi rezultati nimam zdravega otroka, kako bo šele sedaj?