Joj, ko sem jo videla v lupinici. Kako jo pa sploh prepasate? Pa a se meni samo zdi, ali je odvisno od svetlobe, da ima Brina še tako nežno, rožnato kožo? Res izgleda tako krhka, čeprav je v resnici prava korenjakinja.
Ne vem, kako je v drugih lupinicah, ampak najina nima tritočkovnega pasu, temveč samo en pas, ki se da čez trebušček. Zaradi njene majhnosti je le-ta prišel v širini od pazduhe do njenih bokov.
Brina je bila prve dva tedna res zelo rožnata. Je zgleda imela zelo tanko kožo, zato je bila takoj po rojstvu rdeča kot kuhan rak. Nato je na določenih mestih (petke, glavica) postala kar rahlo cianotična, tako da je včasih zgledalo kar grozljivo. Sedaj je že malo bolje. Je še zelo temne polti, vendar ni več tako rožnata.
Drugače je pa tudi pri nas postala tako sitkana zadnje čase. Če ni kaj po njenem začne cvilit in jokat, da jo imam včasih že poln kufer. Če ji rečem da česa ne sme skor ni hujšega kot to.
Še dve slikici, da ne bo kdo rekel, da ji damo premalo za jest.
Takole pa Mina kopa svojo punčko....jo kar utopu v bideju.
Pri nas pa ne rabimo klime, je stanovanje lepo hladno.
Danes sem bral eno zgodbico v Oni o eni, ki je rodila trojčke, mogoče ste brale. Zelo pretresljiva zgodba, priporočam za branje, če niste preveč občutljive, seveda. Me pa odnos medicinskega osebja v LJ-porodnišnici do porodnice ni čisto nič presenetil. Nenya je imela zelo podobne izkušnje. Včasih se mi zdi, da moraš imet prav sreče, da naletiš na sposobnega zdravnika, ker jih je pol itak tam samo zato da plačo vlečejo.
Danes smo pa prvič kopali Brino. Mi je bilo kar malo hecno, saj se spomnim, da je Mina prvi mesec ful tulila, če smo jo dali v vodo, pri Brini je pa zgledalo, kot da ful uživa. Ne vem, a je to normalno da nič ne joka. Jaz sem mislil, da je to za njih ful šok, ko niso več v maternici in pridejo v stik z drugačno tekočino. Kako je bilo pa z vašimi malčki, a je slučajno pri Brini toleranca na vodo posledica nedonošenosti in še nima razvitih vseh občutkov?