writing-img

Kdaj so vaši malčki samostojno sedeli?

clock-img

28.04.2006, 07:20

clock-img

KBM

pencil-img

4744

Naša Karin je bila 17.4 stara 6 mesecev in še ne sedi samostojno,če jo spustim nima ravnotežja.
Sprašujem to zaradi tega ker od kolegice hčerkica je mlajša od moje in že sedi pa tudi kar na noge se hoče v stajici postavljat!
Vem da je vsak otroček drugačen samo tko me zanima kdaj naj bi sedela sama brez opore?

Lp dan čeprav deževen!

clock-img

28.04.2006, 07:24

clock-img

Seven*

pencil-img

6206

Jakob pri 6 mesecih, Ema pri 8 mesecih.

Gospa sem.

clock-img

28.04.2006, 07:26

clock-img

dory

pencil-img

8852

Nas tamal pri 8m....

clock-img

28.04.2006, 07:49

clock-img

cmokec

pencil-img

5499

Pia je bila 21. 4 stara 6 mesecev, pa tudi še ne sedi samostojno. No sedi že, a se še hitro prekucne.

Moje srce grejeta dva mala sončka: Sara (2001) in Pia (2005).

clock-img

28.04.2006, 08:03

clock-img

mia-2

pencil-img

397

5 mesecev

clock-img

28.04.2006, 08:07

clock-img

Stajerka

pencil-img

138

Kako so otročki zanimivi. Naš je "ziheraš"! Samostojno je sedel šele bolj pri osmih mesecih. Pri šestih se je pa najraje obračal na trebuh in se s kotaljenjem premikal proti igračam. Po tem dolgo časa ni bilo nič. Pri devetih mesecih je pa začel čez noč puzati po vseh štirih in se postavljati na noge. Nato je tri mesece treniral dvigovanje, spuščanje, pobiranje igrač s tal ob opori in brez nje. Pri enem letu pa se je spustil iz zakorakal po stanovanju.

Od kolegice hčera pa je že pri šestih mesecih sedela, pa pri devetih še sploh ne zna puzati! Če ga želiš spodbujeti, okrog njega ovij blazino za dojenje in mu nastavi kakšne igralni most, ki je iz sedeče pozicije spet zanimiv ali kakšno drugo "sedečo" igračko.

Če hočeš videti, moraš gledati s srcem. (Mali princ)

clock-img

28.04.2006, 08:21

clock-img

KBM

pencil-img

4744

Res je Karin se tudi veliko kotali in sega po igračah,veš jaz jo kar z brisačami ta velikimi založim in nekaj časa sedi potem se pa začne z rito odrivati tako da na koncu že leži ,samo jo ne pustim predolgo ker tudi nepravilna drža full škoduje!Ona nekaj časa lepo sedi potem je pa že čisto upognjena!

Saj bo  - vsak pač ima svoj čas nobeden ni isti!
Lp

clock-img

28.04.2006, 10:19

clock-img

tina104

pencil-img

1639

Naš zdaj pri 8 mesecih lepo sedi. Prej je bil še zelo nestabilen. V posvetovalnici so mi rekli, da je normalno, če pri 6 mes sedi ob opori in še ne samostojno.
Jaz ga nisem nikoli kaj dosti posedala, sploh pa ne zalagala. Veliko mi je edino sedel v naročju.

20. 8. 2005 se je rodil naš Aljaž

clock-img

28.04.2006, 11:39

clock-img

poliloni

pencil-img

623

Pri nas je pediatrinja sama rekla, naj ga ne zalagam z blazinami in naj sedi v naročju sicer pa ne...Mislim, da do 6.meseca. Tako, da se še  danes pri 8.m. ko ga dam sedeti večkrat prekucne in ko se naveliča vrže nazaj!
Je pa res tudi, da je pri na bil v ležalniku in mislim, da se ti otroci še kasneje naučijo sedeti, ker že od tam dobro vidijo in ne čutijo potrebe po sedenju, pa še omejeni so z gibanjem, a jaz vseeno ležalnika ne zamenjam za nič na svetu!
Sploh se ne sekiraj glede tega kdaj je kak otrok kaj naredil, saj je vsak svet zase!!!!! 

clock-img

28.04.2006, 11:56

clock-img

Maleal

pencil-img

2930

Pri 8.mesecih

Ne išči nekoga, ki je popoln.
Ljubi nekoga, ki ni in ga naredi popolnega s svojo ljubeznijo.

clock-img

28.04.2006, 12:01

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

28.04.2006, 12:19

clock-img

tins

pencil-img

385

Mi smo potem med najbolj poznimi.
Zaradi hipotoničnosti v trupu smo začeli ornk samostojno sedeti šele pri 10.mesecih!
Tudi vaša bo že sedela, brez skrbi!
LP

clock-img

28.04.2006, 12:23

clock-img

Ninica

pencil-img

900

pri 6 mesecih in enem tednu

LP, Ninica

clock-img

28.04.2006, 12:26

clock-img

viv_

pencil-img

9144

Pri 5 mesecih.

clock-img

28.04.2006, 13:24

clock-img

ZARA

pencil-img

17227

Pri 9 in pol mesecih.

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

clock-img

28.04.2006, 14:02

clock-img

nejcko

pencil-img

6556

Pri dopolnjenih 6 mesecih oz. v začetku 7. meseca.

clock-img

28.04.2006, 14:05

clock-img

Irena88

pencil-img

229

Nekaj nam manjka do 6 mesecev in že malo poskuša sedeti, ko se pa utrudi se pa kar na hrbet vržeuser posted image . Se pa drugače zelo rada na noge postavlja.

clock-img

28.04.2006, 14:58

clock-img

BibaJ

pencil-img

253

Pri 6. mesecih.

"Niste človeško bitje, ki doživlja duhovno izkušnjo. Ste duhovno bitje, ki doživlja človeško izkušnjo."
dr. Wayne W. Dyer

clock-img

28.04.2006, 15:41

clock-img

Seven*

pencil-img

6206

Poliloni, lezalniki so nekaj najslabsega kar je mozno. Daj otroka raje na tla. Ni problem v tem, da v lezalniku dobro vidijo, ampak enostavno tam ne morejo motoricno napredovati, ker ne uporabljajo prakticno nobene misice in ne cutijo tezisca. Ti bi tudi bila kot en zakelj, ce bi cel dan lezala v enem udobnem lezaniku in se nebi nic trudila. Jaz bi na tvojem mestu kar pediatrinjo poslusala, sploh zato, ker se ti pri 8 mesecih ne sedi. Z lezalnikom bo se manj napredovala.

Gospa sem.

clock-img

28.04.2006, 15:48

clock-img

Gina

pencil-img

12402

Prvi pri 7. mesecih in še malo (čisto samostojno sedenje sredi sobe brez opore - več kot pol minute). Druga pri 6. mesecih in pol, tretji pri 5. mesecih in pol. Ta mali je pri 5,5 mes. tudi stal na vseh štirih in se plazil nazaj, pa celo dvigoval se je ob stajici sam. Pri 6. mesecih je kobacal v vse smeri. Ampak to je bolj odvisno po moje od otroka in od tega, koliko ga daješ na tla, da ima možnost se naučit plazit in ojačat hrbtne mišice in kolke. Meni pri 1. otroku na misel ni prišlo ga dajat na tla pri3. mesecih ali 4. Sem začela pozno. Vsakega naslednjega sem dajala več na tla in prej. Pa kakšni otroci tudi niso preveč raziskovalske sorte, kakšni so pa zelo.
Ne skrbi, v bistvu je čisto vseeno, ali sedi en mesec prej ali kasneje. Dolgoročno nič ne zamudi.

clock-img

29.04.2006, 22:08

clock-img

spacey

pencil-img

2359

Prej kot pri 5ih mesecih user posted image

"Fake it until you make it."
Sweet Like Chocolate

clock-img

29.04.2006, 23:12

clock-img

benika

pencil-img

7793

Dobrih 7 mesecev

clock-img

30.04.2006, 00:52

clock-img

dani

pencil-img

29

Pri 5 mesecih ampak ne se sekirat bo že prišel pravi čas.

clock-img

04.05.2006, 14:16

clock-img

SkrbniAta

pencil-img

27

Pozdravljeni. Mene pa zanima, ali so se pri navedeni starosti vasi otrocki znali tudi sami vsesti? Kdaj pa ste jih vi zaceli posedati? Mi pri 7 mesecih sedimo, sami pa se se ne znamo dvignit iz lezecega v sedeci polozaj. Smo pa precej pozno zaceli s posedanjem - se mi zdi da po petem mesecu. Prepozno?

clock-img

04.05.2006, 14:54

clock-img

zita

pencil-img

296

Pri 6 mesecih, pri šestih in pol se je pa začel obračati iz trebuha na trebuh. Ni več šans, da bi pasli kravce. Takoj se obrne! Ko ga dojim, se na hitro obrne od prsi in dvigne v sedeči položaj.
Zdaj ga pa res ne moremo spustiti iz oči niti za sekundo.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem