IZVIRNO SPOROČILO: taja27
Ezi a boste samo v petek v Čateških al cel vikend? Škoda, da ima Ava vročino, bi se lahko na kofetku dobili.

se še menimo. Če verjameš ali ne, moram še varuško za psa iskat
Verjetno gremo v soboto in se vračamo v ponedeljek, tako da, če bo Ava ok, bi se pa RES lahko dobili!!!! Verjetn bom tam rabila še malo več kafeta ... plavanje, pa svež zrak, pa tašča ...
Sazi, ne mislim tega, ne. Vem kako se počutiš in povem ti, da sem bila jaz zelo zmedena okoli vsega tega.
Kot prvo, mi je bilo zelo nenavadno že to, ko so imele moje prijateljice še micene otročke in sem pri določenih opažala določene gibe, poteze, za katere sem vedela, da niso ok (sem že z Nejcem hodila v razvojno in sem iz mojih izkušenj sklepala) ali pa so jih starši "narobe" pestovali, da jih njihov pediater nikoli ni napotil v razvojno. Nekatere mamice so celo vprašale pediatra, če je to in to ok, ker smo se pač pogovarjali med sabo in hočeš, nočeš primerjaš otroke, ravno zato, da se prepričaš, da je s tvojim otrokom vse ok.
Če sem imela priložnost, da sem čisto "kao" mimogrede omenila, da takšnega pestovanja pediatri ne odobravajo (vedno vse v rokavičkah). Vse je bilo dobronamerno, pa sem dostikrat naletela na ... sajvestekaj ... še posebej pri starejših generacijah. "Mi smo naše otroke ..." No, kakorkoli. Itak, da veljam za eno tečko (sploh v krogu svoje družine) okol tega handlinga otroka, ker kar naprej popravljam otroke, ljudi (že skoraj nevede).
In resnica je, da vsi ti otroci danes hodijo, res da shodijo kasneje (big deal), kakšni imajo kakšno poškodbo več, najbolj so, kot vsi vemo, ogroženi, zobki, ampak so vsi ok!
Kot drugo, mi je pa prav grozno, ker me zdravnica na vsakem pregledu totalno pobije in sem potem še dva dni čist fertik. Resnično me prepriča, da je z mojim otrokom nekaj narobe, da rabi pomoč, da je treba to in ono, pa mi pokaže vse te njegove mehke mišice in kako se ne zna zadržati in pade na nos in v izvid napiše, da ima lijakast prsni koš ... madona, verjem, da ti ni ravno po njeni terapiji ... dvakrat mi je rekla, naj oddam vlogo za podaljšanje porodniške. A veš, da me je na rit vrgl. Potem pa se spet pogovarjam s starši, pa vsi zamahujejo z roko "Ah, to ... pa saj moj je shodil šele ..." pa take. Sej ne veš, kaj bi si mislil.
Doma sva kar naprej na tleh, kar naprej mu stojim za ritjo. In to, da ti je terapevtka rekla, da bi lahko v enem tednu kobacal ... krasno!!! Saj, tako kot Petrina Sara ... najprej je bila počasna in ... zdaj pa je že vse notri prinesla. Ne, ne veš kaj si mislit in le opazuješ mlajše detke od svojega, ki prav razturajo vse in se sprašuješ ... kdaj boš ti vse notri prinesel? In to, da sem lahko doma. Sem zelo hvaležna. Saj sem že povedala zakaj. Mi pa ni jasno, po kakšnem receptu ti podaljšajo porodniško. Za veliko sem jih slišala, ki jim niso odobrili. Še Rokova fizioterapevtka mi je pravila ... enemu ja, drugemu ne ... tombola, al kaj?
Je pa ravno danes Beti1 rekla, da je verjetno odvisno tudi od tega, kako kmalu prideš na kontrolo v razvojno.
No, zdej sem ful zabluzila. Roki mi daje vetra, ja. Od nespanja, nehranjenja, gibanja, hropenja, pa še vse druge bitke, ki jih mamice bijemo ob strani otroka, mismil, da smo kar vse na tem, da smo non stop stand by in gledaš kje in kdaj spet v bitko. Po drugi strani pa, kot sva govorili z Tinkotonko, saj je zdrav. Ni hudo kot zna biti hudo na tem svetu in ni tako hudo, kot je hudo ogromnim otrokom po svetu.
Cmok vsem