IZVIRNO SPOROČILO: tinkatonka
Mam pa še eno vprašanje – A ima Sara posebej copatke za v vrtec in posebej za doma? In v kaj jo imaš oblečeno?? A so debelejše žabice dovolj za plazenje po tleh, al jo imaš v žabicah in čez še hlačke? Pa zgornji del, samo body ali še kako majčko čez? Se mi zdi da je v teh igralnicah kar toplo glede nato,da je 14 otrok + dve vzgojiteljici. Hvala za dogovore.
Danes sem Saro pustila v vrtcu za 1,5 ure. Sem se pobrala kar se da hitro. Cmok v grlu je bil obvezen, pa solze sem tudi imela čist na robu.

Ma, sem smotana, pa ne gre drugač. Srce boli...
No, Sara se ni jokala, ko sem šla, niti, ko sem prišla. Vmes je pa baje vseeno mal kričala

. Saj sem vedela, da bo, ampak to je treba dati skoz.
Potem sva se do kosila igrali z otroki. Za kosilo je štrajkala. Je nisem uspela prepričati niti za eno žlico. Očitno mi je hotela nekaj dopovedat, hudiček mali. Nato sem jo dala v posteljico, da bo šla spat, ker je z očmi že kar zavijala od utrujenosti. Ko so ostali otroci že skoraj vsi spali, je pa naša začela vriskat, se pogovarjat, trest sosednjo posteljico. Skratka sama barabija jo je bila. Zato sem jo kar popokala in sva šli domov. Ni imelo smisla, da tam razgraja, ko drugi spijo.
Jutri jo spet takoj zjutraj oddam in pridem ponjo, ko me pokličejo.
Zdaj pa k tvojim vprašanjem, Tinkatonka.
V igralnici je ful toplo. Pri nas je večina otrok oblečena samo v žabice in tanek pulover/majčko, pod katerim imajo še bodi. Če žabic nimajo, so v nogavičkah in hlačah, zgoraj enako. Vsi že hodijo!
Mi še nimamo copatk, Sara ima samo nogavičke z ABS čez žabice. Copatke bo dobila, ko se bo resno začela ukvarjati s hojo

. Imajo pa ostali otroci copatke, ki jih puščajo v garderobnih omaricah (verjetno je to varovalo pred pozabljivostjo staršev

).
Ker je Sara še kar veliko na tleh, ima poleg žabic še tanke hlačke - trenirkico. Zgoraj pa bodi in majčko.
Če so otroci preveč oblečeni, jih kar tam slečejo, popoldne pa nazaj oblečejo.
Naši otročki zdaj pozimi ne hodijo ven, ker v času ko zadnjega oblečejo, so prvi že čist prešvicani. Zato večkrat samo prezračijo prostor - seveda tako, da ne piha po otrocih. Ven hodijo, če je prisotnih samo nekaj otrok, kar se pa ne zgodi pogosto, saj so otroci v skupini zelo malo bolani.
Btw, naša vzgojiteljica je po profesiji medicinska sestra, ki že 27 let dela kot vzgojiteljica. Njena prvotna izobrazba pripomore k temu, da res zna poskrbeti za preventivo, da so otroci bolj zdravi. Smrkave noske hitro pozdravijo z enim zeliščnim mazilom. Moram prav vprašat, kaj je to za ena žavba.
Jih moram pa pohvalit, saj otrokom non-stop ponujajo pijačo. Naša punca zelo veliko pije in vsaj vem, da ne bo žejna.
zobki ... še vedno ni nobena dvojkica prilezla na plan, so pa vse 4 tik pred tem. Imamo rahlo povišano temperaturo in malo sitnobe v ritki. O nočnem nespanju pa sploh ne bom pisala.