IZVIRNO SPOROČILO: *Karmen*
. Hiperstimulacija? Običajno le manj intenzivna pri veliiiikem številu jajčec (nad 20 ali 25). Velja pa nepisan zakon, da ima punca, ki ima hiperstimulacijo večje možnosti za zanositev, ker je v njenem telesu več nosečnostnega hormona. Torej, tudi hiperstimulacija ni le hudič. Je pa po ET ravno zaradi preprečevanja hiperstimulacije potrebno spiti veliko tekočine. Ja?
Hiperstimulacije vam drage moje niti pod točko razno ne želim. Jaz sem jo fasala, pa hvala bogu ne tisto najhujšo kot moja kolegica, ki so ji punktirali nenoramalne količine vode iz trebušne votline. Pride pa do nje res zaradi velike količine foliklov. Jaz sem jih pridelala 24. In ko so me spunktirali ni še nič kazalo na hiperstimulacijo, vendar moj G izkušen kot je, je predvidel, da se stvari ob takšnem številu foliklov verjetno ne bodo razvijale v željeni smeri. Najprej so mi mislili delati delno punkcijo: en jajčnik danes, drugega jutri, vendar so mi potem pod splošno narkozo spunktirali vse naenkrat. Ko sem odhajala iz bolnišnice, so mi najprej rekli, da mi bodo vse oplojene zamrznili in vstavili v naslednjem ciklu, ker ne želijo reskirat HS. No, potem pa smo se zmenili le, da mi enega vstavijo.
In drage moje, res sem dobila HS. Napihnilo me je tako, kot sem pozneje bila noseča v 7 mesecu. Bila sem polna vode, bolečine pa take, da se nisem mogla vstat s postelje. Ko sem vstala, sem se podpirala na omaro ene 5 minut, preden sem naredila prvi korak

Pa so me tolažili, češ, ziher se je prijelo, ker zanositev še poslabša HS. Pa na žalost nič.
Pri hs je pomembno pitje velike količine tekočine in merjenje izločenega urina, da vidiš, da ti voda ne zaostaja prekomerno. Pomembno je počivanje, sicer pa ti tega noben ne rabi povedat, ker itak nisi sposoben vstat....in nobenih hitrih gibov, ker obstaja nevarnost zasuka jajčnika....
Želim vam postopke brez HS in čimprejšnjo zanositev.