writing-img

makaroni s fižolom

clock-img

23.01.2007, 14:53

clock-img

Meggi

pencil-img

1932

Ne vem točn kako se reče, a iz tega se menda neki da skuhat. Male jedo makarone, ata fižol pa bi bilo za vsakega nekaj. Sam pol bo hotu pa še klob zravn??user posted image

_____________________________

malo igrivosti in veliko barv nam polepša dan... pa tudi če je samo firtuh... prijetno poletje


http://taja-tekstilneustvarjalnice.blogspot.com/


clock-img

23.01.2007, 17:00

clock-img

g

pencil-img

57

Nisem te čisto razumela - a ti iščeš recept za to jed ?

clock-img

23.01.2007, 18:46

clock-img

Meggi

pencil-img

1932

sem neki sčarala kar sama, me pa zanima kako se temu reče, in kako se po pravem naredi, mal bol "omakast" pride.

_____________________________

malo igrivosti in veliko barv nam polepša dan... pa tudi če je samo firtuh... prijetno poletje


http://taja-tekstilneustvarjalnice.blogspot.com/


clock-img

23.01.2007, 18:47

clock-img

total

pencil-img

4453

A ti misliš pašto?

_____________________________

Kaj naj rečem...srečna sm!!!

clock-img

23.01.2007, 19:04

clock-img

trixi

pencil-img

741

Temu se lepo preprosto reče pašta fižol.Gre pa takole:

na olju popražiš sesekljano čebulo, dodaš korenček, česen, paradižnik svež ali uni šugo iz steklenice,podušiš,dodaš fižol(kuhan lahko iz konzerve),zaliješ z vročo vodo, soliš, popraš, daš še lovor.Ko zavre dodaš pašto (najboljše ta kratke makarone ditaloni rigati piše na škatli od Barile).Ko je pašta kuhana -pri nas al dente- je to to. Lahko pa daš noter kaki kos mesnine, suha rebrca, klobaso ipd.

Dober tek

clock-img

26.01.2007, 09:15

clock-img

Anonimen

Ali pa mineštra:
Dan prej namočen fižol skuhaš,
nato ga pretlačiš skozi sito,nekaj celega shraniš.
Med tlačenjme fižol zalivaš z vodo v kateri se je kuhal,če jo je premalo pa
dodaš še vode.V fižolovo vodo daš kuhat kakršn koli suhomesnat
izdelek:suha rebrca,pršut,kraško panceto ali pa kranjsko klobaso
dodaš strok česna.lovorov list,sol,poper,
ko so rebrca mehka ali karkoli boš dala notri kuhano,zakuhaš makarone,kratke ali pa nalomljene špagete(tudi dobro)medtem narediš zabelo.
Na olju popražiš čebulo,nato jo odstraniš in olje poprašiš z moko,
količina moke je odvisna od tebe od okusa koliko gosto mineštro hočeš.
Zabelo zliješ v mineštro in še nekaj minut povreš.Serviraš.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem