Jst osebno menim, da je tukaj problem oboje: in njegov temperament in vzgoja. Kakor berem tvoje poste, menim, da nisi dovolj odločna in po vsej verjetnosti ne uporabljaš pravih prijemov. Tamali ve, da je kapo di banda in poleg tega, da ima takšno obnašanje že v genih, potem to zaradi vzgoje še potencira.
Že večkrat so ti tukaj na forumu svetovale, da pojdi z njim h kakemu psihologu, da se mal pogovorite. Sami sebe res težko vidimo, kaj delamo narobe (mogoče pa nič kaj takega ne delaš narobe). Sej če greš mal na posvet, stanje skor ne more bit slabše, lahko je samo boljše. Ker če boš še dolgo odlašala, ti bo pa res popolnoma ušel izpod kontrole in to pri parih letih-kaj bo šele v puberteti. Naredi sedaj, kar se še narediti da in če vidiš, da sama ne zmoreš, naj ti ne bo nerodno/težko/strah prosit za strokovno pomoč.
Jst recimo vidim pri moji svakinji. Ima blazno blazno živahnega otroka, že v trebuhu je bil totalno hiperaktiven, da ne govorim kasneje...(par minut po porodu jim je skor z une mize za umivanje padel, k je tako brcal vsenaokrog; pri devetih mesecih ni shodil, ampak je stekel, itd.) AMPAK za moje pojme so oni z njim čist preveč popustljivi oz. nedosledni (v bistvu mu skos nekej grozijo z nekimi kaznimi, ki jih potem nikoli oz. redkokdaj uresničijo, pa tako ga poskušajo obvladat, da ga skos nekej strašijo-npr.te bo stric vzel, če ne boš ubogal pa take bolane- v bistvu sami mislijo, da so ful strogi do njega zarad tega, v resnici jih je pa mali pogruntal že takoj in jih ne šljivi pet posto), z možem imata nikakav odnos pa še enih par drugih stvari ne štima...sam tidve sta po moje glavni. Kakšen odnos pa imata vidva z možem (ne rabiš meni odgovarjat, odgovori predvsem in iskreno sebi-da ne boš mislila, da na kaj namigujem, samo sprašujem, ker vidim, kaj imajo pri svakinji, zate nimam niti najmanjšega pojma)?
Torej mali je res hudo živahen in neubogljiv, sam bi se ga po moje dalo s par pravimi prijemi, z doslednostjo in vztrajnostjo dokaj lepo obvladat (lahko pa da se motim in si delam utvare, ker pač takega otroka sama nimam in govorim v bistvu bolj na pamet) In sama mislim, da je pri tvojem sinu podobno.
P.s: To je samo moje mnenje podano na podlagi tega, kar preberem tukaj. Lahko pa je v resnici čist drugače, to boš najbolj vedela sama.
Drži se!
< Sporočilo je popravil picola1 -- 17.2.2011 9:24:36 >