writing-img

marmelada

clock-img

04.06.2008, 13:24

clock-img

dana

pencil-img

1395

Ker imamo veliko jagod doma, bi skuhala marmelado. Samo ko gledam recepte je na 1kg jagod 1kg sladkorja. To se mi zdi preveč, ker ne maramo presladkih marmelad. Zdaj pa ne vem, ali se bo pokvarila če dam manj sladkorja?

clock-img

04.06.2008, 13:46

clock-img

mojsoncek

pencil-img

3866

Zaradi manj sladkorja se pa res ne bo pokvarila. Ti daj sladkorja toliko kot vam pase.

Vse kar smo, je posledica našega dosedanjega mišljenja (Buda)

clock-img

04.06.2008, 16:08

clock-img

blak

pencil-img

660

Jaz delam tudi zelo malo sladkano marmelado (na 1kg jagod 200g sladkorja) in ti povem, da smo danes pojedli še zadnji kozarec predlanske marmelade. Naredila sem kakih dvajset kozarcev in se mi noben ni pokvaril.

clock-img

09.06.2008, 15:24

clock-img

sonchek

pencil-img

3445

IZVIRNO SPOROČILO: blak

Jaz delam tudi zelo malo sladkano marmelado (na 1kg jagod 200g sladkorja) in ti povem, da smo danes pojedli še zadnji kozarec predlanske marmelade. Naredila sem kakih dvajset kozarcev in se mi noben ni pokvaril.

kako jo pa pripraviš, če ti ni preveč težko napisat..jaz bi jo tudi letos delala in to prvič..in pojma nimam kako naj se zadeve lotim...
hvala

Kaj ti pove moj topli objem,
ko k sebi te privijem:
ljubo moje detece,
zate le živim in bijem...(26.11.2007 in 27.09.2009)
--------------------------------
str. U-84

clock-img

12.06.2008, 13:48

clock-img

dana

pencil-img

1395

Obema hvala za odgovor. Marmelado sem skuhala, dala manj sladkorja kot je napisano (pa je še vseeno presladka). Bom drugič dala še manj sladkorja.

clock-img

12.06.2008, 15:00

clock-img

blak

pencil-img

660

IZVIRNO SPOROČILO: sonchek

IZVIRNO SPOROČILO: blak

kako jo pa pripraviš, če ti ni preveč težko napisat..jaz bi jo tudi letos delala in to prvič..in pojma nimam kako naj se zadeve lotim...
hvala

Ups, sem komaj sedaj videla...

Torej...narezane jagode dam  kuhat v lonec na zmeren ogenj. Sproti mešam in pazim, da se mi ne prime. Ko se sadje zmehča, sladkam. Meni je všeč bolj džemasta varianta, tako da kuham toliko, da je sadje še vedno v  koščkih.
Kozarce segrejem v pečici, pokrove dobro umijem in obrišem. vrelo marmelado dajem v vroče kozarce, hitro zaprem in jih zavijem v dekico, dokler se popolnoma shladijo.

clock-img

13.06.2008, 11:45

clock-img

muška

pencil-img

3223

evo, jaz sem pravkar skuhala 5 glažkov (po 2 dcl) jagodne marmelade. Dobra je, ker ni preveč sladka, edino kar me malo skrbi je to, da je tekočaaaa.  Žlatine nimam doma, dala sem navadni sladkor in ne želirnega, ma bomo videli no. user posted image

clock-img

13.06.2008, 14:39

clock-img

blak

pencil-img

660

Ajoj, valda, pozabila napisat želirni sladkoruser posted image

muška, če bo preveč tekoča, jo lahko uporabiš za kakšno pecivo. Tudi meni je enkrat češnjeva ratala precej tekoča, a smo jo vseeno večinoma pojedli. Peciva je bolj amlo videla. Naš tamali jo je jedel kot kašico ali pa sem mu jo zamešala v jogurt.

clock-img

13.06.2008, 17:01

clock-img

muška

pencil-img

3223

Ja kar tekoča je ja. Pa saj ni panike, bom kupila želatino in marmeladico ponovno prevrela. saj nebo neke škode ne? je pa res dobra, ker sem delala po tvojem receptu in dala samo 20 dag cukra na kilo jagod user posted image

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem