writing-img

martinova kuharija

clock-img

04.11.2012, 15:44

clock-img

mini86

pencil-img

6050

jaaaa veeem..je še nekaj do tja ampak vseeno..

mi je jasno da določene tradicionalne jedi so vedno pristone, ampak letos bi dodala še kaj svojega..oz novegauser posted image


zato me zanima kaj bi lahko še dodala da bi bilo drugače, rada bi tudi še kakšen recept za omakce za čez meso ali zelenjavo..kar koli novega bo dobrodošlo da neki skupaj spacam


ponavadi naredim piščanec na soli, kakšno sv. meso-mrežna ponavadi, rdeče zelje, riž, krompir v pečici, zelenjava z drobtinam, omaka iz korenja in repe, vinska omaka..

_____________________________

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

clock-img

05.11.2012, 08:44

clock-img

katipi

pencil-img

937

Ti misliš, da si zgodnja za martinovo pojedino, jaz pa že o božični in novoletni večerji razmišljam!user posted image user posted image
Drugače pa se mi zdi tvoj meni že zdaj popoln, razen piščanca lahko enkrat nadomestiš z račko ali gosko. user posted image

clock-img

05.11.2012, 11:13

clock-img

Najaa

pencil-img

16801

Pri nas bo nekaj od perutnine, ne vem še kaj... in standard rdeče zelje in mlinci. Pa zraven kakšna sladica, sploh ne martinova.

clock-img

05.11.2012, 11:16

clock-img

Tutan

pencil-img

1441

Jaz naredim sladko rdeče zelje z jabolki in kislo smetanco, pečeno perutnino (po navdihu, jaz načeloma piščanca) s korenjem (tule ne kompliciram z eksoti - ker se mi zdi, da je vsaka stvar sama po sebi tako dobra in preprosta, da bi jo z mešungami samo uničila - mogoče še kak por). Mlince pokuham, potem jih prepražim in polijem z omako, ki je stekla od piščanca - da so res dobri. Piščanca pa nafilam še s kruhovo filo, kateri dodam jabolka ali pa kostanj (odvisno od tega, ali se mi da kostanj lupit). Pa vino seveda, za to pa možek poskrbi....

clock-img

05.11.2012, 12:13

clock-img

mini86

pencil-img

6050

Ti misliš, da si zgodnja za martinovo pojedino, jaz pa že o božični in novoletni večerji razmišljam!user posted image user posted image



zgodnjauser posted image user posted image ja valda če sm pa zbrklala z datumi in sm mislila da je do tja še več kot 14 dni..user posted image me je včeri skor kap k sm vidla da je to ZDELE ŽEuser posted image user posted image

_____________________________

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

clock-img

05.11.2012, 12:21

clock-img

ronja

pencil-img

15289

Kolikor vem, so tradicionalno mlinci, pečena goska ali raca (oz. vsaj neka perjad) in pa dušeno rdeče zelje. Mlince lahko sama narediš, tega verjetno ne delaš vsak dan, pa bo že nekaj drugače:).

Mi bomo jedli mlince, purana in rdeče zelje (vse domače, hehe:).

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

clock-img

05.11.2012, 12:26

clock-img

pomlad08

pencil-img

1040

O ja, mlinci! Mi jih obožujemo. Zraven pa pri nas piščanec in kisla repa :)

clock-img

07.11.2012, 19:05

clock-img

katipi

pencil-img

937

Kako pripravite mlince? Ponavadi jih pripravim z maščobo od pečenja, pa me zanima, če pozna katera kakšen drug način?user posted image

clock-img

07.11.2012, 20:57

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

07.11.2012, 21:39

clock-img

pelin

pencil-img

1701

IZVIRNO SPOROČILO: Tutan

Jaz naredim sladko rdeče zelje z jabolki in kislo smetanco, pečeno perutnino (po navdihu, jaz načeloma piščanca) s korenjem (tule ne kompliciram z eksoti - ker se mi zdi, da je vsaka stvar sama po sebi tako dobra in preprosta, da bi jo z mešungami samo uničila - mogoče še kak por). Mlince pokuham, potem jih prepražim in polijem z omako, ki je stekla od piščanca - da so res dobri. Piščanca pa nafilam še s kruhovo filo, kateri dodam jabolka ali pa kostanj (odvisno od tega, ali se mi da kostanj lupit). Pa vino seveda, za to pa možek poskrbi....


Tole je pa tako, kot bi bilo vzeto iz naše kuhinje...tudi pri nas je na sv. Martina vedno fešta, ker imamo v ožjem družinskem krogu kar dva slavljenca...Ponavadi ga takole veselo praznujemo zvečer  na Martinovo soboto in je tale pojedina za večerjo, čez dan namreč nimamo časa, ker nas prijatelji iz osrednje Slovenije že nekaj let  na ta dan povabijo, da se jim pridružimo na tradicionalnem pohodu od Litije do Čateža...Po vseh medičkah, čajčkih, kuhančkih in potičkah ob poti, se nam takšna večerja še posebej prileže...user posted image

Flower...mlince res narediš tako kot pražen krompir? Prav s čebulo pa tko...?Tole bi znala biti tudi luštna sprememba...pri nas jih vedno navlažimo z juho in prelijemo s sokom pečenega mesa...

< Sporočilo je popravil pelin -- 7.11.2012 21:42:53 >

clock-img

08.11.2012, 09:48

clock-img

uškinamama

pencil-img

3841

Za martinovo gremo v kakšno osmico.

_____________________________

Najina Uš : staršem prijazen otrok.

clock-img

08.11.2012, 10:31

clock-img

katipi

pencil-img

937


IZVIRNO SPOROČILO: flower

Jaz pripravim mlince kot pražen krompir. Najboljši so domači (a jih ne delam sama).



Najprej jih popariš, potem pa popražiš na čebuli? user posted image

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem