IZVIRNO SPOROČILO: Biba Buba
Me se to zanima! Place si ne nakazuje, placuje le zavarovanje, dela fuuuuuuuuul. Denarja IMA dosti, nikjer pa prikazanega. Kako naj jaz dokazem koliko dela?
Tole je pa ravno tako, kakor, da bi govorila o mojem g. Bivšem. Uradno je bil brezposeln, brez nadomestila z RZZ, prejemal je DSP, ni imel urejenega ne osnovnega zdravstvenega zavarovanja, niti stalnega bivališča.
Neuradno pa je na črno živel v najemu v veliki hiši, delal na črno za dober denar, se vozil v Grand Cherokeeju in se okrog hvalil, da ima sina.
Jaz sem sodnici kar sama prostovoljno pomagala. Nekaj sem izbrskala sama, nekaj so mi pomagali kolegi in tako sem na sodišče, na obravnavo (pred glavno), kjer njega seveda ni bilo, čeprav je bil pravilno vabljen (prisilno ga pa tudi niso privedli, ker niso vedeli, kje ga iskat'), sodnici dala na mizo vse podatke o podjetju, kjer je delal na črno, fotografijo hiše, kjer živi (in njega pred hišo, ko je lezel iz Cherokeeja) in še nekaj "malenkosti". Rezultat?
Imel je možnost priti in se zagovarjati, pa tega ni naredil, zato je sodnica odločila na podlagi pridobljene dokumentacije. Odločila je, da je g. Bivši odrasel, zdrav in normalen (tukaj sem sicer nekaj komentirala, ampak nevermind

) in da če uspe on preživeti mesec kot (uradno) najhujši socialni problem, potem bo našel tudi denar za preživnino. Ni določila najnižje (zaradi morda kakšnih olajševalnih okoliščin), ampak dokaj povprečno, glede na stroškovnik, ki sem ga predložila. Podjetje, kjer je g. Bivši delal na črno, je dobilo inšpekcijsko kazen, inšpektor za stalna bivališča ga je sam od sebe za stalno prijavil na naslovu, kjer je dejansko živel, banka mu je blokirala TRR, obiskala ga je policija (pa rubežnik tudi - potem, ko ni plačeval) in še kaj.
Vse skupaj je trajalo v bistvu 5 let. Ampak danes dobivam 190€ mesečno, kakor je treba. Aja, pa g. Bivši trenutno počiva na Dobu.