cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

mazilo za odrgnine

clock-img

30.05.2005, 21:17

clock-img

Meggi

pencil-img

1932

Naša 3 letna princeska je z golimi rokami in nogami, začela kasirati prve ranice in odrgnine.

S čim ji lahko namažem , da se ji bo prej zacelilo. Sploh če se gre kopat v vodo, se spet omehča ranica in je slabše. Boljš se mi zdi da je odrto da se ji prej suši.

Kaj je učinkovito?

clock-img

30.05.2005, 21:20

clock-img

Jančika_

pencil-img

11484

Bepanthen plus. Ali pa modri Bepanthen, ne vem, če lahko Plus uporabljaš pri tako majhnih otrocih. Ampak po moje lahko.

clock-img

31.05.2005, 06:23

clock-img

tia&silvija

pencil-img

366

Mi pa imamo doma v loncu posajeno aloe vero in ko kdo faše rano samo lepo odtrgaš del stebla in s tekčino namažeš in garantirano čez noč ranica izgine.

LP, S&T

clock-img

31.05.2005, 08:11

clock-img

ciciban

pencil-img

320

Krema tea tree-od Justa:bravo:

clock-img

31.05.2005, 08:13

clock-img

Lenny

pencil-img

3241

V Mb lekarnah se dobi krema za rane. Čisto navadno ime, pa ful učinek. Razkuži, pospeši celjenje, v glavnem O.K.

clock-img

31.05.2005, 08:14

clock-img

KIRA

pencil-img

4944

bepanthen. definitivno. jo tud jaz mam, prav za tamale....
za večje palahko tud lahko ognjičevo kremo od justa. pomaga skoraj pri vsem. sem jo sama več let uporabljala pri vseh mogočih odrgninah, opeklinah, praskah... edino pri kakih urezih je treba rano pošteno spucat, pol pa daš gor garamycin, ker prepreči okužbe.9nebesa
LP

clock-img

31.05.2005, 09:03

clock-img

ciciban

pencil-img

320

Ja,tudi ognjiceva od Justa je dobra za rane,odrgnine,opekline,vnetja,izpuscaje,po soncenju...tea-tree pa ima se antibijoticni ucinek-naravni antibijotik.Mi jo uporabljamo pri vseh unetjih-tudi za usesa,rane,akne.....

clock-img

31.05.2005, 09:18

clock-img

Natas@

pencil-img

804

Meni je ena zdravnica rekla, da odrgnino najprej očistiš in nato namažeš z medom (rezultat naslednjidan je skoraj ni več videti). Ampak to je samo za odrgnine, tudi buške in ne globinske rane, npr, če si malo opraska/postrga kožo med, če pade na koleno in kri lije in je rana zelo velika in globoka, pa samo očisriš s fiziološko, ter daš obkladek, dokler se cedi in poviješ. KO se rana neha cedit pa jo postiš brez obkladka in odvito da se hitreje zaceli, čeprav to pri majhnem ortoku verjetno ni mogoče :zmeden:

Lp

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem