writing-img

meje

clock-img

01.06.2005, 12:55

clock-img

corfu

pencil-img

3829

Kdaj ste začele postavljati meje, kaj je prav in kaj ne pri otrocih. Vem, da pri meni to še ne pride v poštev, pa vseeno, zdi se mi, da je že zdaj ves prebrisan.he-he
Kdaj se otroček zaveda, da je nekaj, ne in kdaj pri tem vztrajat?!

lep dan še naprej

clock-img

01.06.2005, 13:07

clock-img

dory

pencil-img

8852

Nas tamal pri 13m ze ve kaj sme in kaj ne...sam ne uposteva pa mene,ker ve,da bo dobil vse po vrsti :)..prej al slej :)

clock-img

01.06.2005, 13:29

clock-img

nejcko

pencil-img

6556

Takoj!!! Stara je 11 mes, je ravno hotela en kabel pri računalniku prijeti, rečem strogo: NE!, ga je takoj spustila:bravo:
Vzgoja se začne takoj, od rojstva.

clock-img

01.06.2005, 13:42

clock-img

lan

pencil-img

1173

Mislim,da te otrocek sam prisili,da zacnes postavljati meje.Prvic,ko seze po kaksni nevarni,prepovedani stvari,mu to prepoves in bolj,ko je spreten,vec mej mu moras postavljati.Na zalost nasi malcki se ne poznajo nevarnosti in mislijo,da se jim nic ne more zgoditi in zato jim moramo pri tem pomagati "tecni" starsi.
Mi smo zaceli Lanu postavljati meje tam nekje okrog njegovega 9 meseca,ko se je zacel plaziti.
No,zdaj smo pa v takem obdobju,ko preizkusa do kje lahko gre.Se pravi,gre do TV-ja,prst nastavi na gumb za ugasnit TV in caka na mojo reakcijo.Ponavadi,ce mu recem NE,takoj ugasne in si potem se ploska,ker se mu zdi fajn.Jaz pa piham od jeze.Stokrat NE in enkrat bo ze prijelo.

clock-img

01.06.2005, 13:44

clock-img

Anonimen

čimprej oz ko je to potrebno. valda ne boš rekla, ja pri enem letu je pa še premejhn za meje, pa mu boš kr pustila kabel glodat pa prste v vtičnico žokat, k bo pa star en let pa pol boš pa rekla, ne zdej pa ne smeš več!!?? :zmeden: nobene logike a ne? :zmeden:

lp, lara

clock-img

01.06.2005, 13:48

clock-img

tesa

pencil-img

676

Jaz sem ravno sedaj v tej situaciji. Moj tamalček je star deset mesecev in že hoče vse po svoje:zmeden:
Tko je luškan, da bi mu kr popuščala, ampak zavedam se, da bo kmal prepozno. Tako, da upam, da bom znala najti pravo pot in ne bo gnal svoje trme:zmeden2:

clock-img

01.06.2005, 13:50

clock-img

Gina

pencil-img

12402

Ja, jaz vsak dan rečem tolikokrat ne, da mi je že prav grozno. Ampak kaj pa naj naredim, ker naš ne reagira. Hoče pa: z rokicami na štedilnik, se je že prakrat (sicer ne prehudo) spekel, pa ga ne izuči, konstantno tolče po tipkovnici sem samo zadnji teden zaradi tega 3x resetirala pc, ker ni več reagiral, daje v usta vse od kamnov, do zemlje, briketov..., vse zmeče iz vseh omar, ki niso zvezane, prižiga pečico, razbil je cd player, ker ga je s konico prstov dosegel, pa nekako uspel zvleči dol, pa da ne naštevam več, ker je dolg seznam. Beseda NE ne pomaga. Kaj naj naredim? Umakniti več kot toliko ne morem. :zmeden: Včasih se ga da preusmeriti, zmeraj pa ne. Kaj še?

clock-img

01.06.2005, 13:51

clock-img

Anonimen

gor pa dol po nagi riti :) hecam sem..malček, malček pa tut ne :) no namest riti, mal po rokici :zmeden:

lp, lara

clock-img

01.06.2005, 14:10

clock-img

nejcko

pencil-img

6556

Gina, wellcome to the club malih razbojnikov. Ti nič ne zavidam - mi smo zdaj iz ta hudega ven, je bilo pa pri nas popolnoma isto. Ne vprašaj, kaj vse je serviser iz pokvarjenega videorekorderja izvlekel, pa cd na stolpu imamo tudi pokvarjen, pa ... te raje ne strašim.
Žal pa NE pri takih otrocih ne zaleže.

clock-img

01.06.2005, 14:12

clock-img

Gina

pencil-img

12402

Kaj pa če to ne pomaga. Naš je padel s postelje na glavo že parkrat, ampak gre vsakič spet znova, ker ga ne izuči. Sicer smo ga zdaj naučili, da rito dol obrne, ampak sicer bi šel pa lepo na glavo, oz. je šel. Pa spekel se je. Ne enkrat. A ni to isto, kot če ga po roki. Pa še vedno steguje roke. Ga ne izuči. No ta teden grem v BC, ker so dobili varovala končno, ampak tudi pri vseh drugih stvareh vztraja, kadar se ga ne da preusmerit.:ups: Ga je tudi že priprlo, ker se z omaro, ki ima vrata na vodilih igra, ampak še kar poskuša, briga ga, če boli.:zmeden2:

clock-img

01.06.2005, 14:20

clock-img

mojcapr

pencil-img

457

Moja tamala je stara 13 mesecev in je prava razgrajalka proti bratecu, ki je star 4 leta. Jaz jo malo po rokici in je potem ful užaljena, sam vse ji pa ne moreš popustit. Tako sem delala tudi s tavečjim in mi je kar dobro uspelo. Drugače pa potrpljenje, potrpljenje in globoko dihanje ter štetje do 10 in nato ukrepanje.....

lp, Mojca;);)

clock-img

01.06.2005, 14:21

clock-img

mojcapr

pencil-img

457

Moja tamala je stara 13 mesecev in je prava razgrajalka proti bratecu, ki je star 4 leta. Jaz jo malo po rokici in je potem ful užaljena, sam vse ji pa ne moreš popustit. Tako sem delala tudi s tavečjim in mi je kar dobro uspelo. Drugače pa potrpljenje, potrpljenje in globoko dihanje ter štetje do 10 in nato ukrepanje.....

lp, Mojca;);)

clock-img

01.06.2005, 17:36

clock-img

Pupica

pencil-img

4847

vedno ko je želela seči po kaki stvari, ki za njo predstavla nevarnost ji rečeva NE! in jo umakneva. Tako da razume. Seveda šlivi pa ne 5 %:)-:)-:)-:)-:)-

clock-img

01.06.2005, 18:15

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

01.06.2005, 18:34

clock-img

Gina

pencil-img

12402

Ja, jaz tukaj pustim da krili in se dere. Bolj me s tira spravijo stvari, ki so nevarne. tam pa res ne vem, kaj bi.

clock-img

01.06.2005, 18:49

clock-img

ZARA

pencil-img

17227

Eh...jst jih vztrajno postavljam že lep čas,ampak kaj ko jih Zara sproti 'briše'...ampak se ne dam,vztrajam...in po malo kričanja vidi, da to pa ne bo OK,pa se vda v usodo...ampak proba pol še ziljonkrat :grrr:!!

clock-img

01.06.2005, 18:53

clock-img

Primoza

pencil-img

4733

Pri 10 mesecih, pri 12 mesecih jih že dojame, nekatere pa tudi upošteva.

clock-img

01.06.2005, 19:03

clock-img

nejcko

pencil-img

6556

Gina, žal ti ne znam svetovat, ker sem tudi sama iskala, kako in kaj, skoraj tri leta, zgubljala živce, vpila, jokala, skratka ni da ni bilo.
Naš je bil isti ... se je lahko udaril, vščipnil, opekel, padel, pa ga nič ni izučilo. Mislim, da njega sploh ne boli oz. ima ene 100x višji prag bolečine kot navadni smrtniki.

Ko bo malo večji, se ga skušaj vedno dotakniti in pritegniti njegovo pozornost, ko mu boš kaj rekla. Naš, če tega ne naredin, ko da bi živel na Luni - šele ko se fejst zaderem, me tako čukjeno pogleda in izusti svoj famozni "Kaj? Mami, kaj si rekla?"
UUUUUUUUUU, ne vprašaj, meni vse dol pade ...

clock-img

01.06.2005, 19:44

clock-img

lin

pencil-img

2504

Pri nas tudi Ne s zelo strogim glasom ne zaleže,le smeji se in nadaljuje vragolije:zmeden:

clock-img

01.06.2005, 21:00

clock-img

rainbow

pencil-img

2869

ja, tak je to, pravi :hudicek: znajo biti naši otročički; kar je prepovedano, je najslajše.

moja ta starejša ;) je stara 21 mesecev, in ugotavljam sledeče: NE reči samo res tistemu, kar je nujno ne, ostalo pogoltniti in imeti usta zaprta, ker pol se človek zaloti, da skozi govori ne in da otrok ne sme več nič početi; bolje umakniti objekt poželenja, preusmeriti otrokovo pozornost, in prevdsem ostati miren, ne glede kar otrok za vragolijo počne (ok, če je življenjsko nevarno, ne moreš ostati miren)
moja vsaj me dosti bolj upošteva, če ji mirno razložim zadevo ali jo odpeljem stran brez besed, kot pa če ji ne vem kaj nakladam ali se razburim (čeprav se temu ne morem povsem izogniti, pa bi se FUL rada)

tak, to so moje izkušnje; smo pa starši glede mej skozi na preizkušnji!

lp:metulj:

clock-img

02.06.2005, 07:02

clock-img

BARBARA R.

pencil-img

1706

Takoj!

:muca:

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem