Koliko pleničk porabite povprečno na dan pr enomesečnikih ?
Koliko potem ko ste začele z uvajanjem "normalne" hrane ?
Na mesec si skušam zračunat koliko bomo dali za pleničke in kremce in podloge in kasneje za prehrano?
v začetku (dokler ne je goste hrane) previjaš 8-9 krat na dan, pozneje cca 5-krat. Kreme sem jaz od začetka pa do zdaj (14 m) porabila kake 4, tako da ni nek blazen strošek...prištej pa še krpice za umivanje (zdelo drage) ali robčke....
hvala tintin si mi v veliko pomoč...
V začetku res previjaš bolj pogosto če dojiš, potem se vse skupaj malo umiri. Jaz previjam 3x na dan če je samo polulan, se pa zgodi da je ravno previt pa se pokaka in kaj čem zopet previt. No to je izjemoma. Kremico pa sem imela na začetku od bebi vala zdaj imam že zelo dolgo veliko kremo od bubchen. Ja tudi jaz sem do zdaj porabila cca 4 kremice.
Zdaj ko je leto star in kupujem že nekaj časa samo pampers jumbo pakete (okrog 80 plenic) in jih imam skoraj za celi mesec stanejo pa okrog 20€.
Uporabljave hladilno mazilo, do sedaj smo porabili dva (eden stane okoli 4eure-v lekarni), imamo tudi ribje mazilo (porabili dva do sedaj), sedaj sem ji kupila tudi kremo od Mustelle za mraz (8eur) pa za temence ima, pa še šampon in mleko od Bubchena (uporabljamo zelo redko).
plenice: porabimo 2 paketa na mesec...Iza ima 8 mesecev...res je, da uporablja kahlico ampak še vedno mislim, da je 2 paketa Mullerjevih v mejah normale...cema je: 12 eurov...skupaj
kozmetika:
- mazilo za ritko (najboljše kar lekarniško) nismo porabili še 2...je pa res, da imamo veliko škatlo...pa da ne pretiravamo...vnete ritke ni imela niti enkrat...namažem po kopanju...pa kadar je bila pokakana...sedaj že nekaj časa ni več...pa ko dobiva zobke...so bolj občutljivi in to idiš na koži
- ribodermin...za suho kožo...posebno, če se otrok veliko slini
- mustela šampon v peni...je super zadeva za temenca...pa za laske...imamo prvo dozo
- robčke za čiščenje oz. tetra krpice, če boš umivala z vodo...ni ne vem kako velik znesek
- trdo milo ali pa kako milo za telo...ampak ga uporabljamo samo 1x tedensko čeprav kopamo skoraj vsak dan...
May be my treasure or the price I have to pay.
She may be the song that summer sings.
May be the chill that autumn brings.
May be a hundred different things
Within the measur
Enomesečnika previjaš pred vsakim podojem oz vmes. Rabiš kar okoli 8 plenic na dan, če ti seveda glih svežo namontirano ne pokaka ali še boljše polula še predno mu jo zapneš in zmoči vse robove, tako da moreš dat novo.
Kasneje previjaš na cca. 4 ure, s tem da nočno previjanje odpade. Mi porabimo ene 5 plenic na dan, če se seveda ne zgodi že zgoraj omenjeno.
Veliko gre tudi robcev. Strošek si lahko na začetku zmanjšaš, da umivaš z vodo in ne z robci. Jaz sem si iz starih plenic naredila veliko manjših pleničk v velikosti robca in ju imivala z njimi. Če sta bili pokakani sem samo kakec obrisala z vlažilnimi robci, potem pa umila z vodo in temi mojimi pleničnimi robci.
IZVIRNO SPOROČILO: mojca345
Koliko pleničk porabite povprečno na dan pr enomesečnikih ?
Minimalno 8-9 pleničk. Koliko potem ko ste začele z uvajanjem "normalne" hrane ?
Sedaj, ko je stara 1 leto pa minimalno 5, ker zelo veliko popije. Od začetka uporabljamo Pamperske - kupujemo jumbo pakete, ker so cenejši.
Mi od kremic uporabljamo samo Bepanthen, imamo eno trdo milo še od začetka, ker ga itak ne uporabljamo, šampona tudi še ne (nima še skoraj nič las), za umivanje pri previjanju uporabljamo vato in vodo (robčke samo, ko je potrebno previjanje izven hiše, vato pa kupimo v kakšnem hipermarketu, kjer je definitivno cenejša kot npr. v Babycentru). Do sedaj še ni imela vnete ritke, tudi kožo ima zelo čisto, razen če poje kakšno stvar, na katero je alergična. Je pa res, da jo vsak dan kopamo oz. tuširamo.