writing-img

meso?

clock-img

28.02.2006, 11:14

clock-img

Anonimen

Ali pri desetih mesecih otrok lahko je vse vrste mesa samo svinjine ne? Katero meso največ kuhate oziroma pečete malčkom ter kolikokrat na teden naj bi dobil meso?   Hvala za odgovoreuser posted image

clock-img

28.02.2006, 11:35

clock-img

muha1

pencil-img

666

Mi jemo meso že od petega meseca dalje: piščanca, purana, zajca, teletino in govedino. Jemo 2-3x na teden.
Rada tudi kupim predelano meso od Hipa (v našem koncu v Slov. se ne dobi, zato ga kupujem v Avstriji). Je pa od 4. meseca dalje. Pa dober tekuser posted image

clock-img

28.02.2006, 11:59

clock-img

pikica123

pencil-img

140

Jst dajem purana, govedino, teletino, piščanca, kar imam trenutno doma.  Edin zajca pa res še nism dala, verjetno zato,k ga sama ne jem:) in ga zato nikol ne kupim.Sam ne dajem več kot 2x na teden. Se mi ne zdi potrebno.

Lp

clock-img

28.02.2006, 12:56

clock-img

Marogica

pencil-img

10594

Jaz sem mojima dajala že od 8. meseca naprej, ca 3-4x na teden, vendar zelo malo. Bolj za okus. Dajala pa sem jima vse vrste, tudi svinjsko, vendar redko. Saj sta pojedla ravno 2,3 koščke mesa-tako, da se tudi pri svinini nima kaj zgoditi.
Drugače pa oba obožujeta ribe!!!

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

clock-img

28.02.2006, 13:17

clock-img

Anonimen

Jaz svojemu 10 mesečnemu sinku vsak dan dam meso.en dan govedina,drugi puran,tretji piščanček.
V bistvu delam na 1001 način,tako da ni vedno isti jedilnik.Zelo rad ima npr. polnjene paprike.

clock-img

28.02.2006, 13:23

clock-img

lelaval

pencil-img

7882

Moja od 7 meseca je meso - kaj pač kuham doma.

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

clock-img

28.02.2006, 15:57

clock-img

Anonimen

Pozabila sem še dodat da jemo tudi ribo in zmaže jo v sekundi,kako mu je dobra.
pečem jo pa na električnem žaru,spodaj se nalije voda,tako da je riba v bistvu kuhana in ima res dober okus.

clock-img

28.02.2006, 22:26

clock-img

KODA

pencil-img

4015

Naš tastarejši je jedel vse vrste mesa,od 8 meseca dalje,prej pa samo purana.
Tamali je pa dolgo jedel samo purana,nato smo postopoma prešli na ostalo meso,zaradi alergij.

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

clock-img

03.03.2006, 11:05

clock-img

Sofi

pencil-img

528

Moj mali je star sedem mesecev in še ni poskusil mesa, vendar bo ga kmalu moral. Zanima me, a ste najprej dale juhico, ali kar meso. Predvidevam, da naj bi bilo mesa od začetka samo kuhano in spasirano (ali je lahko tudi slano?).
Kdaj pa začnejo jesti pečeno in pripravljeno tako, kot ga jemo tudi mi?

Pa še to. Pri uvajanju mesa, naj mu dam v enem obroku samo meso, ali lahko tudi krompir...  zraven?
Joj, ta nevednost!

lp

Domišljija je začetek ustvarjanja.
Domišljaš si, kar si želiš, želiš si, kar si domišljaš in nazadnje ustvariš, kar hočeš.
(G.B. Shaw)

clock-img

03.03.2006, 11:49

clock-img

Barči78

pencil-img

1763

Jaz ji npr. prepražim košček mesa, potem dodam zelenjavo - krompir, ali korenje, koruzo,... dodam začimbe, malo tudi posolim, lahko dodaš tudi malo paradižnikove mezge za okus, zalijem z vodo, kuham dokler ni zelenjava skuhana, vse skupaj pretlačim.
Ko ji skuham govejo juhico, pa notri dam košček govejega mesa, 1 korenček, notri zakuham nudeljčke ali kus kus, in pretlačim.

DA BI VERJEL VASE, NI TREBA, DA VERJAMEJO VATE DRUGI LJUDJE.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem