writing-img

mlečni riž

clock-img

20.09.2007, 19:21

clock-img

NEVA-1

pencil-img

487

kako ga skuhte, da se ne prime posode?

sem ga ravno skuhala, pa mešam ga skor ves čas, pa mam spet pisker žažgan, pa je tefalov protiu prijemanju...

vsk nasvt bo dobrodošel???

clock-img

20.09.2007, 19:22

clock-img

Maxica

pencil-img

8825

Mešat skoz, pa ne na preveliki vročini kuhat.

Sami sončki okrog mene :)

clock-img

20.09.2007, 19:39

clock-img

Nasy

pencil-img

2899

ja, mešaj magari z metlico, pa na malem ognju

Vsak človek je zase svet- čuten, svetal in lep, kot zvezda na nebu!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Naši živahni deklici se je pridružil prvoaprilček :)

clock-img

20.09.2007, 19:41

clock-img

san

pencil-img

4176

joj jst bi ga tut zdele jedla

drugača pa na minimalne ognju, oz če maš sk ploščo, na nižji temperaturi, pa skoz mešat

clock-img

20.09.2007, 20:56

clock-img

eya

pencil-img

4615

Meni se zdi, da je tudi odvisno od mleka. Če ga kuham v mleku Pomurskih mlekarn, se mi vedno prime. Če kuham pa v alpskem od Lj mlekarn, je pa okuser posted image

Sicer pa ja...triki, da se ne prime: posodo pred kuhanjem oplaknem z vodo, mešam, kuham na počasnem ognju (no, na steklokeramiki, na plinu se menda še raje prime, ker je neenakomeren ogenj), pa sladkam čisto na koncu.

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

clock-img

20.09.2007, 23:16

clock-img

lex

pencil-img

6532

ne ga kuhat v teflonu ampak v čist navadnem piskru - se je nama z mamo zadnjič isto zgodilo, pol sva pa vse skupaj dale v navadi pisker pa je bilo vse OK.

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

clock-img

21.09.2007, 07:33

clock-img

puncica

pencil-img

9847

Kuham ga v telfonski posodi pa skoz s leseno kuhalnico mešam. Res pa je da ga jemo tam 2× na leto. Pa nikol se mi še ni prijelo.

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

clock-img

21.09.2007, 08:19

clock-img

NEVA-1

pencil-img

487

hvala za nasvete, bo treba še bolj mešat...

clock-img

21.09.2007, 08:55

clock-img

suzanamai

pencil-img

1215

Sicer pa ja...triki, da se ne prime: posodo pred kuhanjem oplaknem z vodo, mešam, kuham na počasnem ognju (no, na steklokeramiki, na plinu se menda še raje prime, ker je neenakomeren ogenj), pa sladkam čisto na koncu

se podpišem pod tole, oplaknem z mrzlo vodo, dolijem mleko, solim, ko zavre vržem not riž, premešam, počakam da zavre, full zmanjšam, parkrat zmešam in postrežem. dober tek

Ljubezen mame ob ljubečem očetu
je nekaj najmogočnejšega na svetu!

clock-img

21.09.2007, 10:47

clock-img

Anonimen

Če pa zmešaš noter še malo kokosove moke, pa potem kakav ali čokolado čez, je pa res dobro.

clock-img

21.09.2007, 12:07

clock-img

gumbek

pencil-img

298

no  jest ga pa kuham v bimbiju pa se mi tud nikoli ne prime ga pa mašinca meša namesto mene.user posted image user posted image

Firbec sem!

clock-img

21.09.2007, 14:57

clock-img

honey

pencil-img

2567

IZVIRNO SPOROČILO: gumbek

no  jest ga pa kuham v bimbiju pa se mi tud nikoli ne prime ga pa mašinca meša namesto mene.user posted image user posted image

Kako pa to zgleda, če smem vprašat? Kaj pa je to "bimbi"?

Drugače ga pa jaz tudi kuham v tefalovi posodi, ampak vedno riž Uncle Bens, ker drugega pri nas ne jemo (sem pač zoprna) in se mi nikoli ne prime. Pa nisem ravno pridna za mešat.

clock-img

21.09.2007, 15:47

clock-img

trixi

pencil-img

741

IZVIRNO SPOROČILO: gumbek

ja, ma ga daš v košarico, ker če ne je riž user posted image

bimby je mikser, ki tudi kuha 

clock-img

21.09.2007, 15:49

clock-img

trixi

pencil-img

741

.

clock-img

21.09.2007, 20:34

clock-img

gumbek

pencil-img

298

Ja bimbi je mikser ampak tudi kuhaš lako v njem dobila sem ga za rojstni dan.V njem lahko kuhaš vse najboljše so kermne juhe in rižote pa vse mlečne stvari in žgance tudi meni je zakon.Upam pa da nisi mislila na oskarja ker oskar samo miksa pa seklja kao multipraktik.

Firbec sem!

clock-img

22.09.2007, 01:09

clock-img

Bonnie_RR

pencil-img

5189

Js ga kuham v navadnem loncu na najmanjšem ognju. Vmes mogoče 2x premešam in smetano dol poberem, na dno pa se mi nikoli ne prime. user posted image

Ponosna mamica dveh navihanih zakladkov, Nika in Vite.

clock-img

24.09.2007, 08:51

clock-img

Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: bonnie_

Js ga kuham v navadnem loncu na najmanjšem ognju. Vmes mogoče 2x premešam in smetano dol poberem, na dno pa se mi nikoli ne prime. user posted image

enako, pa kuham ga vsak teden in se res nič ne prismodi. sipam riž not, zmešam, pokrijem s pokrovko, zmanjšam ogenj, odidem, vmes pridm prevert ali j ekuham, enkrat obrnem z žlico, pokrijem in če j ekuhan ugasnem ogenj. Skrata nič mešanja. Edino malo vode pred kuhanjem v lonec vlijem, tolk da se namoči dno, nato, ap še mleko vlijem.

clock-img

24.09.2007, 09:46

clock-img

Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: trixi

.

S tem se pa globoko strinjam.

clock-img

25.09.2007, 12:30

clock-img

pety78

pencil-img

6109

Kaj je to bimbi? Kak link?

clock-img

25.09.2007, 13:39

clock-img

marsovka

pencil-img

205

jaz ga malemu delam redno, ker ga ima rad. riž vržem kar v hladno vodo, malček posolim, zavre, mešam, se nikoli ne prime. potem rižu v skodelici (še toplemu) dodam malo masla in zalijem z mlekom (hladnim, da je ravno pav toplo vse skupaj), pa je čist ok, dosti mlečno, ni vodeno.

no, ugalvnem, v vodi se ne prime. samo včasih vmes dolijem, ker še ni kuhan, voda je pa že povrela.

clock-img

25.09.2007, 20:01

clock-img

gumbek

pencil-img

298

greš na stran parnad.si pa boš vidla tam piše thermomix samo je tastar model jaz imam ta novgauser posted image user posted image . Ravno danes sem kuhala filane paprike jutri pa bo rižota s hrenovko če bom sama doma.

Firbec sem!

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem