writing-img

mlečni riž

clock-img

21.10.2008, 09:14

clock-img

polona25

pencil-img

231

Mene zanima kako ga pripravite, da je ravno prav redek oz. gost?

Hvala

clock-img

21.10.2008, 11:02

clock-img

pikecpokec

pencil-img

1335

Jst ga skuham precej na gosto, pa potem dolivam mleko po potrebi.
Recimo eno skodelico riža in 3 skodelice mleka. Kuham ga pa precej dolgo, kako uro recimo. Mora ratat malo razkuhan. Samo potem res pazi, da se ne prismodi. Če vidiš da zmanjkuje tekočite, kr dolij še mleka.
Drugače pa si naj vsak sam na krožniku razredči do primerne gostote. Pa še hitreje se ohladi, če ga zaliješ z mrzlim mlekom.

Vsak igralec mora sprejeti karte, ki mu jih dodeli življenje.
Ko pa so v rokah, se mora sam odločiti, kako bo igral, da bo zmagal. (Voltaire)

clock-img

21.10.2008, 14:36

clock-img

kokoska007

pencil-img

238

Če imaš čas (oz. če se spomniš) ga prej namoči v vroče mleko. Je hitreje skuhano.

clock-img

21.10.2008, 15:29

clock-img

Eca

pencil-img

1305

Meni na kraj pameti ne pade, da bi ga kuhala 1 uro. Kupim riž (samo da pogledam kera znamka): Zlato polje - okroglozrnati brušen riž. Skuham ga v vodi v razmerju 1: 3 (1 skodela riža, 3 skodele vode), kuham 12-15 minut. V tem času skoraj vsa voda izpari. Dodam mleko, riž je že dovolj pocast in to je to. Otrokom posujem kakav ali naribam čokolado. Sama imam rada posuto s cimetom, lahko pa dodaš tudi rozine.
Je pa ta riž preverjeno fajn pocast - ima dosti škroba in je meni najboljši za mlečni riž.

Lp, Eca

Mene pa kamin greje...

clock-img

21.10.2008, 17:42

clock-img

robinzon

pencil-img

500

Za mlečni riž uporabim okroglozrnati riž, ni važno, katere znamke. Zavrem pol litra vode in pol litra mleka, dodam ščepec soli in caa 2 dl riža. Ko zavre pokrijem in izklopim, riž se sam kuha caa 20 minut. Uporabljam posodo z debelim dnom. tako, da drži toploto.

Tudi proseno kašo vedno zakuham v mešanico vode in mleka.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem