writing-img

mleko in gosta hrana

clock-img

17.12.2007, 16:28

clock-img

MSSD

pencil-img

28

Mene pa zanima, koliko mleka je potrebno, da spije otrok med 5 in 7 mesecem, ki ima že samostojne obroke goste hrane. Prebrala sem namreč, da ga potrebujejo vseeno med 600 ml in 800 ml. Kaj to drži? Meni osebno se to zdi dosti. Moj user posted image  ga spije 600 ml pri samo enem gostem obroku. Prosim za kakšen nasvet, ker mi s tem uvajanjem goste hrane ni vse jasno...user posted image

clock-img

17.12.2007, 16:37

clock-img

Strawberrie Cherrie

pencil-img

7788

Glej,preprosto: recimo tvoj otrok ima 9kg - se pravi potrebuje dnevno 900ml vnosa tekočine+hrane. če ima en gosti obrok, katerega poje recimo 150ml, potrebuje še 750ml dodatka, oz dojenja. simpl kot pasulj.
s tem pač, da boš ščasoma dodala tudi kakšne skutike, jogurte, ki bodo nadomeščali mlečni obrok. 

clock-img

17.12.2007, 16:48

clock-img

MSSD

pencil-img

28

hahaha, ja sej se res sliši enostavno, samo ker vsi tolko povdarjajo, da je potrebno otroku vseeno dajat dosti mleka... jest bi čimprej prešla na več gostih obrokov, ker moj user posted image  dosti poliva, po gosti hrani pa ne.

clock-img

17.12.2007, 16:53

clock-img

Strawberrie Cherrie

pencil-img

7788

Logično je, da če ti otroku ponudiš 100ml keksolina, ki vsebuje adaptirano mleko, da je to vsekakor tudi mlečni obrok. saj imaš tudi mlečne kašice, pa kašice sadje + jogurt itd. po 6m lahko počasi začneš uvajat skutike, jogurte, potem tudi skutike s sadjem...vse to so tudi mlečni obroki.

clock-img

17.12.2007, 19:56

clock-img

ajdaN

pencil-img

1151

Do enega leta naj bi dobivali minimalno 0,5l mleka ALI mlečnih izdelkov dnevno. Če poje en jogurt, je to že skoraj polovica, če mu narediš še kakšen -lino si pa že zelo na tisti minimalni količini. Če mu pa daš še 1x flašo mleka ima pa več kot dovolj.

clock-img

17.12.2007, 20:05

clock-img

MSSD

pencil-img

28

Obema hvala, pa še nekaj, kateri linoti razen rižolinota še pridejo v poštev pred dopolnjenim 6 mesecem?

clock-img

17.12.2007, 20:11

clock-img

Strawberrie Cherrie

pencil-img

7788

Od milupe imaš en kup kašic - jabolko z vanilijo, banana .... idi v Mullerja tam je najboljša izbira.

clock-img

17.12.2007, 21:47

clock-img

ajdaN

pencil-img

1151

Jaz veliko uporabljam kašice od Alnature iz DM-a. Ampak je mal kompliciran, ker je treba najprej mleko naredit. Najbolj simpl so pa od Milupe kot je S-C napisala. Müller ima ful pestro izbiro. Rižolina jaz nisem nikoli uporabljala, ker je čisto brez okusa.

clock-img

18.12.2007, 11:39

clock-img

kaya2007

pencil-img

3944

men se zdijo te kašice od alnature brez ukusa-zato so ok za začetek, ko se privaja, potem pa ne več tok, vsaj naši niso več všeč.

clock-img

18.12.2007, 13:19

clock-img

MSSD

pencil-img

28

Katere so potem najboljše, da bi jih vmešala kar v Novalac 2?

clock-img

18.12.2007, 14:00

clock-img

ajdaN

pencil-img

1151

IZVIRNO SPOROČILO: kaya2007
men se zdijo te kašice od alnature brez ukusa-zato so ok za začetek, ko se privaja, potem pa ne več tok, vsaj naši niso več všeč.

Men se pa sploh ne zdi - tisto proseno kašo si še jaz včasih naredim z mlekom in mi je ful dobra.

MSSD če boš delala z Novalacom, ti pridejo v poštev vse Alnaturine, pa vse od Milupe v modri škatli (rumene se mešajo z mlekom). Ostalih pa ne poznam toliko.

Kar se kvalitete tiče pa definitivno Alnatura.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem