cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

možganska atrofija ...

clock-img

09.07.2007, 22:30

clock-img

Anonimen

Kolegica ima punčko, ki je bila rojena v 32. tednu z diagnozo možganska atrofija z ventrikulogamijo, vsd in asd srčka.
Zanima, me, ali ima katera izkušnje s takimi diagnozami in kakšne so možne prognoze?

clock-img

09.07.2007, 23:13

clock-img

Anonimen

Kar se srca tice, bos nasla tukaj:

Stran na srcu operiranih otrok Slovenije

clock-img

12.07.2007, 18:53

clock-img

čikn

pencil-img

9

verjetno misliš ventrikulomegalijo?to so razširjeni možganski ventrikli(likvor-možganska tekočina zastaja v ventriklu)
možganska atrofija - odvisno v kolikšni meri je prisotna,pri možganih dojenčkov je tako,da drug del možganov prevzame funkcijo atrofiranega dela.Sama atrofija pa pomeni da nekaj ni v taki velikosti kot bi moralo biti;pomanjšano,stanjšano.

clock-img

12.07.2007, 22:28

clock-img

Naty*Taja

pencil-img

2696

Ja, čikn, točno to me zanima! Najlepša ti hvala. Sej sem vedla, da nisem prav napisala! user posted image  Kaj češ laik pač. user posted image
To pomeni, da lahko malček vseeno nadoknadi okvarjen del in živi čisto normalno?
Me pa še nekaj zanima, ko vidim, da se spoznaš na tole. Kaj pa v primeru take diagnoze pomeni zastoj rasti glavice? Se pravi malčica ima približno 2 centi premalo obsega od povprečja v tej starosti?
Najlepša ti hvala za odgovore!

MONTIGNAC

clock-img

13.07.2007, 09:17

clock-img

Lianna

pencil-img

1694

IZVIRNO SPOROČILO: Naty-Taja

Ja, čikn, točno to me zanima! Najlepša ti hvala. Sej sem vedla, da nisem prav napisala! user posted image  Kaj češ laik pač. user posted image
To pomeni, da lahko malček vseeno nadoknadi okvarjen del in živi čisto normalno?
Me pa še nekaj zanima, ko vidim, da se spoznaš na tole. Kaj pa v primeru take diagnoze pomeni zastoj rasti glavice? Se pravi malčica ima približno 2 centi premalo obsega od povprečja v tej starosti?

Najlepša ti hvala za odgovore!

Punčka lahko nadoknadi vendar bo potrebno ogromno nevrofizioterapije. In ne samo pri fizioterapevtki ampak tudi doma (če se da 2x na dan). Čim več se z njo ukvarjat, sploh gibalno.

clock-img

13.07.2007, 15:19

clock-img

čikn

pencil-img

9

tako,kot je rekla Lianna:fth,fth,fth...in še enkrat fth
o premajhnem obsegu glavice ne vem veliko,ker imam izkušnje z prevelikim obsegom-zaradi ventrikulomegalije in posledično hidrocefalusa....
če te še kej zanima,pa samo vpraš

clock-img

09.10.2009, 10:40

clock-img

julija140

pencil-img

41

Pozdravljena, čikn!

Moja punčka se je rodila s prevelikim obsegom glavice. Ob rojstvu niso ugotovili nobenih nepravilnosti v glavici, na kontrolnem UZ pri 3 mesecih pa so ugotovili povečane možganske ventrikle, zastajanje likvorja, torej sum na hidrocefalus. Že od rojstva ima nižji mišični tonus, tako da obiskujeva nevrofizioterapijo. Zdaj se je pojavila še neješčnost. Kakšne so tvoje izkušnje z hidrocefalusom, oz. te lepo prosim če mi lahko pojasniš kako se je izteklo pri vama.

Najlepša hvala za odgovor.

clock-img

12.10.2009, 11:33

clock-img

anadami

pencil-img

67

Pozdravljena čikn,

mene pa zanima, kdaj so ugotovili težave. Moja punčke je namreč imela hydrocefalus, ampak ker so to ugotovili v 23 tednu in je bila anomalija obsežna (še razcep ustnice, kar je vse skupaj kazalo na to, da obstajajo še morebiti druge težave), so mi svetovali UPN. Sedaj sem ponovno noseča in me skrbi, da se ne bi zadeva ponovila...

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem