writing-img

možna odpoved?

clock-img

15.01.2008, 19:44

clock-img

Anonimen

Pozdravljeni

Mož je zaposlen za nedoločen čas, v dobrostoječem podjetju, z več kot 300 zaposlenimi.
"Na hodniku" se šušlja, da se bo število zaposlenih zmanjšalo.

Sama sem trenutno nezaposlena in v petem mesecu nosečnosti.
Ali spada mož v kategorijo zaščitenih delavcev, saj je edini hranitelj v družini in pričakujeva naraščaj oz. se socialno stanje dalavca upošteva pri odpovedi?

Hvala za odgovor

clock-img

15.01.2008, 19:49

clock-img

Anonimen

Poglej, če najdeš  podatek v zakonu o delovnih razmerjih:

ZODR 

clock-img

15.01.2008, 20:18

clock-img

Gina

pencil-img

12402

Poglej v kolektivno pogodbo za njihovo dejavnost ali v dodane pravilnike o postopkih v primeru presežka delavcev. Pri nas je tako, da morajo v primeru prevelikega št. zaposlenih, najprej poskusiti delavca preusmeriti, potem se pa naredi tabela za izračun točk, ki je uradno določena že z zakonom ali pravilnikom. Glede na število doseženih točk se naredi lestvica. Na vem na pamet, se mi zdi da šteje višina izobrazbe, dosežena napredovanja, št. let del. dobe ali pa št let v firmi, ne vem več, odsotnosti na bolniški, če si samohranilec, št. otrok, oz. družinskih članov, ki jih preživljaš, ali si invalid, če si delavec starejši od ne vem koliko let, nekaj malega pik doda šefovo mnenje o tebi, potem se pa ne spomnim več.  Poglej v njegovo KP ali pravilnike okoli tega.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem