writing-img

montažna vs. zidana hiša

clock-img

14.11.2007, 11:45

clock-img

mojamura

pencil-img

5505

no ok....z mojim nekaj razmišljava o hiši pa me zanima naslednje, če mi lahko pomagate

Katera hiša je po vašem mnjenju bolj, recimo finančno dostopna, hitreje zgrajena, manj koplikacijaksa oz. vse pluse in minuse ene in druge hiše

danke schön

Assumption is mother of all fuc*k*ups.

clock-img

14.11.2007, 12:05

clock-img

lelaval

pencil-img

7882

Hitreje je montažna, vendar večina pravi: če se že spraviš zidat vedi, da je cigl le cigl. - torej bolje zidana.

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

clock-img

14.11.2007, 12:24

clock-img

sneška_

pencil-img

712

Zidana hiškauser posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

14.11.2007, 12:31

clock-img

Anonimen

Tud midva sva tkole razmišljala in se nazadnje odločila za zidano. Predvsem je res tako kot je napisala predhodnica: cigel je cigel. Pa še glede na najin teren, ne bi postavili montažne direkt na zemljo, ampak bi bilo ravno tako treba narediti podtemeljenje in vse. Kar se pa stroškov tiče ti pa lahko čisto tako povem: nama se zdi, da se za tisti denar, ki ga hočejo pri montažni hiši, že vseliš. Če bo pa res, bomo pa videli.

clock-img

14.11.2007, 13:05

clock-img

Dadi

pencil-img

2007

Je tako...montažna je hitreje postavljena...kako pa naprej delaš, če jo vzameš samo do 4. gr. faze je pa spet drugo.
Za zidano pravijo tako: prvo leto daš noter sovražnika, drugo prijatelja, šele tretje leto se pa vseliš ti...
Vsaka ma svoje prednosti in slabosti...
Moj mož je eno iz cegla že zgradil...zdaj bova delala drugo ki bo montažna....Pol ti pa povem kaj je bolje..user posted image

May you be strainghtened by yesterday¨s rain, walk straight in tommorow¨s wind and cherish each moment of the sun today.

clock-img

14.11.2007, 13:58

clock-img

Tanik

pencil-img

1705

jaz sem za zidano, ziher je ziher.
midva sva kupila hišo v 3. podaljšani gradbeni fazi.
itak pa po moje vse plačaš kar pošteno, razen ča imaš parcelo zastonj, tu prišparaš, no pa od lokacije je odvisno.

Žan
4.10.2009:50 cm, 3050 g
6.11.2009:55 cm, 4320 g (1 mesec)
30.11.2009:58 cm,5080 g (2 mesec)
11.1.2010:63,5 cm,6140 g(3 mesec)

clock-img

14.11.2007, 14:21

clock-img

muki1

pencil-img

7193

Jaz sem pa ravno včeraj rekla, da če bi kdaj imela hiško, bi montažno.
Sem bila priča dogodku, kak to šiba. Sodelavec zida. Zjutraj ob 07.00 so prišli, jaz sem šla pogledat ob 11.00 in je hiška že stala, spodnje nadstropje z okni in vrat vred. Lepa kot rožica, res, sem bila čisto očarana user posted image .
Midva pa recimo delava doma kopalnico v enem prostoru, ki je bil še v surovem stanju. Smo morali od tlakov do izolacije vse na novo delat, pa luknjo smo naredili v steni za okno...... in delamo kakor pač imamo čas in finance in se mi zdi, da že pol leta nekaj razbijamo in tolčemo da sem že skoraj popenila.

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

clock-img

14.11.2007, 14:22

clock-img

tanikaa

pencil-img

8637

Midva mama montažo...nič ji ne manjka. Smo zadovoljni,

Je** se mi za vse in vsakogar.

clock-img

14.11.2007, 16:53

clock-img

mika

pencil-img

6485

Za zidano pravijo tako: prvo leto daš noter sovražnika, drugo prijatelja, šele tretje leto se pa vseliš ti...

pravijo že, drži pa ne. decembra bo eno leto od kar smo v hiši in me je bilo malo strah, glede nato kaj pravijouser posted image ...  bilo je zelo prijetno, brez kakšnih zapletov. bala sem se predvsem vlage, ampak smo hišo ogrevali že od avgusta in jo vsak dan prezračili zjutraj in zvečer, tako da smo jo dobro izsušili.

clock-img

14.11.2007, 16:53

clock-img

Strawberrie Cherrie

pencil-img

7788

Jaz bi tudi imela montažno hiško, če že.

clock-img

15.11.2007, 08:48

clock-img

mojsoncek

pencil-img

3866

Mi imamo montazno in smo zadovoljni. Mocno dvomim, da bi se sploh odlocili za klasicno gradnjo.

Kar se kvalitete tice pa takole... mamina prijateljica je arhitektka, ki je zelo intenzivno sodelovala pri obnovi posocja (po potresu). Njenja izkusnja je taksna, da so jo v posocju veliko bolje odnesle montazne hise v primerjavi s klasicnimi. Klasicne so se rusile, medtem, ko so pri montaznih samo malo popokali notranji deli "stene" oz. gips plate, ki jih je bilo potrebno samo ponovno pokitati in pobrusiti. Pa so bile to montazne hise, ki so stare tudi 20 ali 30 let.

Vse kar smo, je posledica našega dosedanjega mišljenja (Buda)

clock-img

16.11.2007, 09:09

clock-img

ključek

pencil-img

9047

najina hiška pa raste iz ytonga-siporeksa. to je najboljši material -hitro se dela, ni veliko umazanije, pa se lepa hiska je od zuni, tudi brez fasade. jaz priporočam ytong.

clock-img

16.11.2007, 09:53

clock-img

honey

pencil-img

2567

Jaz pa mislim tudi, da je odvisno od proizvajalca montažnih hiš. Res je, midva z možem sva se vselila v najino zidano hiško po 4 letih, svak pa je začel konec marca postavljati montažno in se je vselil 14 dni za nama - v začetku avgusta. Res je, da je podpisal pogodbo za postavitev hiše v IV. gradbeni fazi, naprej je delal sam oz. s svojimi izvajalci. Ampak navsezadnje, ko smo primerjali stroške, smo ugotovili, da je njega prišla njegova (ki ima pribl. 60 m2 stanovanjske površine manj) prišla občutno dražje, kot je prišla najina, s tem, da sva midva imela še izkop, njemu so pa enostavno samo nasuli in utrdili teren. Pa konec koncev so mu morali hišo tudi sušiti, ker so mu naredili notri običajne estrihe - z vodo, tako da ne vem. Če bi imela midva več denarja, bi se konec koncev tudi lahko vselila po 1 letu. Kar pa se tiče protipotresnosti pa ne razumem, zakaj je on - ki ima montažno hišo - plačal občutno višji znesek za zavarovanje hiše, kot midva - pa da ne bo pomote, pri isti zavarovalnici in isti paket zavarovanja user posted image

clock-img

16.11.2007, 09:53

clock-img

Dadi

pencil-img

2007

Eno vprašanje...kako je z balkoni pri ytongu??

May you be strainghtened by yesterday¨s rain, walk straight in tommorow¨s wind and cherish each moment of the sun today.

clock-img

16.11.2007, 10:11

clock-img

mojsoncek

pencil-img

3866

IZVIRNO SPOROČILO: honey

Kar pa se tiče protipotresnosti pa ne razumem, zakaj je on - ki ima montažno hišo - plačal občutno višji znesek za zavarovanje hiše, kot midva - pa da ne bo pomote, pri isti zavarovalnici in isti paket zavarovanja

Jaz nic ne vem o tem, da bi bilo zavarovanje za hiso drazje, ce bi bila montazna. Saj te nobeden ne vprasa kaksna je gradnja. No, vsaj nas niso.

Pa se cena... midva sva vzela samo osnovno ponudbo pri marlesu (skoljka, okna, z roletami, vhodna vrata in ostresje). Vse ostalo sva delala z lokalnimi mojstri in sva na ta nacin kar nekaj bivsih mio prisparala. Po najinih izracunih bi za najino hisko placala zelo podoben znesek v primerjavi s klasicno.

Vse kar smo, je posledica našega dosedanjega mišljenja (Buda)

clock-img

16.11.2007, 20:50

clock-img

ključek

pencil-img

9047

misliš ograjo na balkonu? to se lahko naredi iz zidaka 10 oz. 12,5 cm debeline.

clock-img

18.11.2007, 13:40

clock-img

Teja N

pencil-img

559

Midva bova tudi imela Ytongovo! Nekoč...

So me čisto prepričali, ogledala sva si tudi napol zgrajeno pri kolegu in je super. Nobene svinjarije, ne rabiš malte ampak posebno belo lepilo, hitro s eposuši, dobro izolira...
V glavnem, nama je všeč.

Oglasno sporočilo:
Zakaj uporabljati nekaj umetnega, če pa je naravno toliko boljše?
www.aubrey.si
Strupi v otroških izdelkih

clock-img

19.11.2007, 14:27

clock-img

kimmii

pencil-img

132

Kako pa je kaj s cenami hiš, koliko ste dale za svoje hiške.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem