writing-img

morfologija

clock-img

06.10.2005, 17:59

clock-img

soncicaT

pencil-img

1018

Pozdravljene ženskice.

Sem v 16. tednu, pa me zanima, kaj menite kdaj bom imela morfologijo.

Naslednji pregled pri G imam 28. 10. - menite da bi kaj prej G poklicala, da se za morfologijo naročim?

Itak je še moj buši tooooooolk majhen, da še skor ne bi smela razmišljat o morfiki, heh

Hvala za nasvete.

LP

clock-img

06.10.2005, 18:31

clock-img

tinkatonka

pencil-img

5211

Morfologija se opravlja v 20-22 tednu nosečnosti. Sploh ni pomembno kako velik trebuh imas zdaj, lahko pa da otroka nosis bolj zadaj v krizu. Meni se je trebuscek v enem tednu tako napihnil da je joj, ampak mi je vsec, ker sem zdej pa res vidt kot prava nosecnica. Vedno manj pa mi je vsec manjsi izbor oblacil, ki ga imam na voljo v moji omari.  user posted image

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)

clock-img

06.10.2005, 21:43

clock-img

sazi

pencil-img

5175

Sem v 22 tednu, pregled imam čez 8 dni, pa šele potem morfologijo. Me je tudi prej malo skrbelo, kako bom to šele v 23. ali 24. tednu, pa sem pisala Pušenjaku in pravi, da načeloma ni nič narobe, če se dela kak teden pozneje. Me je pa kar zmrazilo, ko je napisal, da naj bi se takrat delala zato, ker se z njo (morfologijo) ugotavlja nepravilnosti ploda in da se splav sicer lahko naredi tudi v 24. tednu. Vsekakor ne gledam na to s pesimistične plati in zdaj, ko mi user posted image  lepo brca po trebuhu, bi bila v primeru katastrofe zadnja stvar, ki bi me zanimalo to, če se vse dogaja v 20, 22 ali 24. tednu. Po mojem je najbolje, če počakaš na pregled in potem pride na vrsto morfologija.

clock-img

07.10.2005, 12:57

clock-img

mucica1

pencil-img

225

Ojla,

ravno danes sem dopolnila 17. teden, na morfologijo pa sem naročena 28. 10., se pravi točno na dopolnjeni 20. teden in komaj čakam, da spet vidim malo user posted image .

Lp vsem lepim nosečkam

clock-img

07.10.2005, 13:18

clock-img

Katjusa

pencil-img

12159

user posted image jst nimam pojma kaj je to morfologija za kaj se gre ka mi lahko katera na kratko razlozi? kje se to dela kdo to dela? a se placa tko k NS? Se vidi da sem prvic noseca in se nimam pojma kaj vse me cakauser posted image !
lep pozdrav pa hvala!

Katja

clock-img

07.10.2005, 13:27

clock-img

mml

pencil-img

4156

Katjusa, morfologija je eden izmed dveh UZ pregledov, ki ti jih v nosečnosti krije zavarovalnica. Dela se nekja med 20. in 24. tednu. Gre pa za natančen pregeld razvoja otročka...pogledajo kako je s hrbtenico, možgani, srčkom, trebuhom in seveda rokami in nogami. Skratka preverijo ali se vse razvija tako kot se mora. Skratka prijetno doživetje, ko spet vidiš prebivalca svojega trebuha, ki je pri tej starosti že pravi korenjak.

Nasmej se življenju, čeprav je včasih hudo (Medvedek Pu)

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem