writing-img

mozoljčki po ličkih

clock-img

18.04.2006, 13:52

clock-img

zita

pencil-img

296

Moje detece je bilo staro šest mesecev in pred 10 dnevi smo začeli uvajati gosto hrano. Do sedaj:jabolko, banano, korenček, kolerabico.
Opazila sem, da ima po ličih na vsako stran tri male rdeče pikice, po telesu ničesar. To se je pokazalo šele sedaj po 10 dneh goste hrane. No, tudi prej je kdaj priletel kakšen mozoljček, amapk nič posebnega.

Zanima me, ali je to normalna reakcija na gosto hrano? ALi pa je to kakšna alergija? Ali pa celo to, da je mami jedla šunko za praznike? :-)

clock-img

20.04.2006, 07:33

clock-img

Tiamo

pencil-img

3782

Moja je isto dobila mazolčke po ličkih, pa nevem a je od hrane ali pa od zobkov. Sem poklicala v posvetovalnico in so rekli, če po telesu ni nič je vse OK. Pravijo da se koža čisti.

clock-img

20.04.2006, 19:04

clock-img

makica

pencil-img

372

Pri nas je pediatrinja rekla, da so lahko taki mozoljčki posledica slinjenja. In dejansko se ji pojavljajo takrat, ko se bolj slini. Naročila nam je, da ko se pojavijo naj jih namažem z Bepanthenom in ponavadi res hitro izginejo. 

clock-img

21.04.2006, 22:27

clock-img

Alina_alin

pencil-img

1414

Alergija na hrano - mozoljčki ipd - bi naj bili po celem telesu, tako je nam povedala pediatrinja. Naša je imela pod brado in na ličkih ob bradi male mozoljčke - sem pogruntala, da ko  rastli zobki in se je izrazito slinila, nosila slinček. Pa če je bil slinček že moker so se naredili ti mozoljčki. Zato slinček menjujemo tudi na 5 minut, ko teče v potokih slina...

clock-img

24.04.2006, 23:15

clock-img

BlankaT

pencil-img

511

Pri nas pa so bili mozoljčki znaki alergije user posted image . Rdeče izpuščaje v obliki mozoljčkov je dobil ob ušesih in odzadaj na vratu in to že, ko je bil star 2 tedna. Smo ugotovili, da ima alergijo na beljak, mleko itd.

Ni lepšega kot, če te pogledajo otroške oči in ti rečejo "Mami, rad te imam!"

clock-img

25.04.2006, 10:41

clock-img

kati*

pencil-img

649

alergija je bolj sistemska - bi bilo po večjem delu telesa

Se morda kaj več slini? Pri nas se zaradi zobkov precej slini in zaradi tega ima kar nekaj pikic

lp, K

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem