writing-img

najboljši mousse

clock-img

25.02.2007, 20:34

clock-img

solatja

pencil-img

952

150g rahlo grenke čokolade
150g mlečne čokolade (sem dala 100g v prahu in dve mlečni mercator)
5 jajc
3 žlice vanili sladkorja (sem dala celga)
125 ml sladke smetane (sem dala eno celo malo)
1 žlico pomarančnega soka (sem dala kr eno celo, ker je bla bolj suha)
50g sladkorja

čokolado stopi nad vodno kopeljo (js sm vse skupaj vrgla v ponev, dala mal masla in neki mleka in je blo glih tk ok). rumenjakom dodaj vanili in stepaj, da se sladkor raztopi. čvrsto stepi smetano in ji dodaj pomarančni sok. iz beljakov naredi sneg, ki mu dodaš  sladkor (navaden). rumenjake primešaj čokoladi, temu dodaj počasi  smetano in beljake. postavi na hladno za 3h (sem dala v zmrzovalnik za kako 1,5h je blo super. je pa fajn, da je res hladno. pol ma okus po enem profi čokoladnem sladoledu). božansko!
če bo kera delala, nej sporoči, kako mnenje ma o tem. sama nisem nora na čokolado, ampak tole mi je zmehčalo kolena!!


clock-img

25.02.2007, 20:35

clock-img

Strawberrie Cherrie

pencil-img

7788

sliši se fajn user posted image user posted image user posted image

clock-img

25.02.2007, 20:49

clock-img

kepica

pencil-img

2080

Ali to potem oblikuješ v kakšne kroglice ali se to je z žlico kot sladoled? Še nikol tega nisem vidla, pa ne vem, kako zgleda. Se pa sliš božansko dobro in bo treba sprobat. Njamiuser posted image

clock-img

25.02.2007, 20:53

clock-img

Strawberrie Cherrie

pencil-img

7788

Pa je tut tko penast, kot kupljen?

clock-img

25.02.2007, 21:48

clock-img

solatja

pencil-img

952

pride ful fajn penast. sama kupljenih še nism jedla, je pa rekla moja bivša cimra (čokoladoljub prve kategorije, blizu faze odvisnikuser posted image user posted image ), da je bolš ko kerkoli drug kupljen.
js sm ga kr napacala z žlico, ker je bil itak še premehek, ko sem ga postregla (pol je šel pa kr iz sklede user posted image user posted image ), po moje, da ga oblikuješ z žlico za sladoled.
drgač je recept iz Lisa - Čarovnija okusa, morm priznat. piše, da bi naj zravn naredu še nitke iz kuverture (čokoladnega preliva: po navodilih iz embaleže pripravi kuverturo, ene 50g, pol pa na peki papir rišeš tanke črtice, ki jih daš gor na mousse (ko se posušijo, seveda). sem probala, pa je mousse čist dovolj. aja, pa zravn bi naj postregu hruške user posted image user posted image user posted image ne vem, zakaj.
dober tek!

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem