writing-img

namazi za obložene kruhke?

clock-img

13.06.2005, 15:18

clock-img

mtd

pencil-img

767

hojejo
spet vprašanje za vas
naredili bomo fešto za 1. svečko in za predjed obložene kruhke
1.? ali jih naredimo iz francoza al kakega drugega kruha
2.? poleg majoneze, kaj je še za gor nacapat?

ima katera še kak nasvet ali dobro idejo?

aja, pa imeli bomo ene 25 ljudi, kolk komadov bi morali pripraviti?
hvala in lp vsem

clock-img

13.06.2005, 15:20

clock-img

Skorpija

pencil-img

1130

naribaj sir in ga zmešaj s kislo smetano, jajcem, šunko v kockicah, soljo in poprom. Po želji dodaš še kakšen nariban korenček. Maso napacaj na toaske in jih speči v pečici - odprte, ne sendvič varianto. To je moj predlog, ker mi je res dobro že odkar sem bila majhna - so mi vedno to delali za feštinčke...:ups:

clock-img

13.06.2005, 15:24

clock-img

Anonimen

tunin namaz, pa ne vem na pamet recepta. Če te zanima me "poprivatkaj" pa ti ga bom jutri napisala, ko ga doma prepišem.

clock-img

13.06.2005, 15:26

clock-img

.ču

pencil-img

1181

OJ!
Sama skor vedno nardim skutine namaze.
Torej zmešam skuto,mal kisle smetane,dodam sol,sveže zrezljan peteršilj,poper po želji(ponavad ga zarad otrok ne dam in poprajo poj sami),suho rdečo papriko in kakšno žličko olja,potem dam v dve posodici in eni dodam drobno rezan česen,drugi pa čebulo,ravn tko na drobno zrezano....kakšno drugo začimbo,ki jo imaš rada dodaš po želji...

Ponavadi se pri nas še s kruho vse pomaže...

Pa dober tek:)

clock-img

13.06.2005, 15:29

clock-img

Anonimen

Jaz narežem toast kruhke na manjše kvadratke
Namažem z majonezo
gor položim kolutek ogrske(ali kere druge salame)
v srček izrezan sirček
košček kisle kumarice
Ali kolutek korenčka
za barvo pa še listek petršilja
-------------------------------------
Na kruhek prej popečen
bakala za okas petršiljček
--------------------------------------

clock-img

13.06.2005, 15:52

clock-img

Grascakinja

pencil-img

2003

Tudi zeliščno maslo je zakon, maslo daš na sobno temperaturo, zrežeš vanj petršiljček, drobnjak, sol, poper, česen, pa karkoli zelenga imaš pravzaprav pri roki.

skuta s kislo smetano, soljo in na drobno zrezano papriko (rdečo, zeleno, rumeno)

namaz s papriko (kar un iz trgovine)

sardelni namaz (speštaš konzervo sardin skup z margarino - tko k v šoli, pa svež petršiljček not)

lahk pa kruhke sam pokapaš z olivnim oljem in natreš s česnom (boš mela česnov kruh) pol pa gor kos mocarele in paradižnika (maj fejvorit!!!)

Če gre za predjed so pomoje 3 kruhki na odraslo osebo dost. Ajde 4. Tega ponavad nč ne ostane.
Glede kruha pa je tud toast (navaden, rženi...) ful dober al pa francoska štruca.

clock-img

13.06.2005, 16:16

clock-img

smrka

pencil-img

3582

Eko ena ideja.
Kupi toast. Prerezes jih poces da dobis trikotnik. Vsak trikotnik namazes z margarinom - potem pa das gor po zelji npr.: solata, sir, prsut; solata, losos, oliva; sir, paradajz, kos trdo kuhanega jajca; francoska solata, paradajz;...... kar ti pade napamet...
Meni je to cool.
smrka
:kuza:

clock-img

13.06.2005, 16:52

clock-img

Lunca1

pencil-img

6022

En super namaz, na katerega smo pri nas čist nori:

20 dag mortadele
15 dag šunke
20 dag sira (jošt, gauda, ementalec ali nekaj podobnega)
Narežeš na drobne rezine, kockice.

Zmešaš 1 1/2 tube majoneze, 1 žlico gorčice, 1 surovo jajce, 1/2 žličke origana

Tej masi dodaš narezano šunko, mortadelo in sir. Namažeš na kruhke in jih daš v pečico. Popečeš pri približno 180° ca. 10 minut. Lahko seveda tudi v toasterju, samo tako da zgoraj ni kruha.
Pa dober tek. nam je ta recept res zakon. (smileykisemucedijosline:)).

clock-img

13.06.2005, 19:27

clock-img

Nicca

pencil-img

20

Poglej na Kulinarično Slovenijo, tam imaš res veliko receptov. Jaz vedno lačna postanem, ko berem te strani, in mimogrede ne potrebujem več nobene kuharske knjige.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem