IZVIRNO SPOROČILO: Paštetov kruh
Kravje mleko je za teličke in ni primerno za tako male otroke. Potem jim dajte raje kozje mleko, ki je dosti bolj zdravo od kravjega. Če pa že vztrajate pri navadnem mleku, pa jim raje dajte alpsko s 3,2 mm.
Tole je zelo pametno napisano, se popolnoma strinjam. Pa tudi stroka po celem svetu. No, zgleda da pediatri na Štajerskem koncu še vedno po starem razmišljajo.
Mati narava nam je dala dojke, iz njih teče mleko za male človečke. Iz kravjih vim pa mleko za teličke.
Je pač res od vsakega starša odločitev, ampak kravje mleko pri 4-mesecih

Moje mnenje - precej neodgovorno do svojih otrok se nekateri starši obnašajo. Saj dokler ni težav je vse lepo in prav.
Intoleranca na laktozo je pristona pri nekje 20% odrasle populacije. Marsikatere zdravstvene težave bi se nehale, če bi odrasli nehali piti kravje mleko. Tako da popolnoma nedolžno pač ni.
Zgleda da je vzrok za hranjenje dojenčkov s kravjim mlekom res €? Ali zakaj ne kupite adaptiranega?
In če otrok že je kašice s skuto, ki so iz kravjega mleka in jih proizvajalci ponujajo od okoli 6. meseca naprej, zakaj nebi pili še kravjega mleka?
Skute, jogurti, sir so fermentirani mlečni izdelki. To pomeni, da je nekdo prej mleko že "prebavil", ponavadi glive ali bakterije. In tako ni enake sestave kot surovo mleko.
zakaj nebi otroku dali kravjega mleka, pred kakimi 20 leti ni blo aptamila, bebe, novalaca...
To ni res. Moja sestra ima danes 25+ let in kot dojenčici smo ji dajali adaptirano mleko. Naši prastarši tudi niso imeli.. In zato lahko pričakujejo življenjsko dobo nekje 70+ let s številnimi starostnimi tegobami. Danes vemo, da se s pametnimi prehranskimi navadami da podaljšati in izboljšati življenje. Jaz mojim otrokom privoščim dolgo in zdravo starost.