writing-img

neodločen otrok

clock-img

07.10.2011, 10:22

clock-img

dps1

pencil-img

229

kako vzpodbuditi otroka, da se v šoli (1.razred) bolj postavi sam zase, da ni vodljiv, da ima tudi sam kdaj glavno besedo? ali je to enostavno tak karakter, ki se ga ne da preveč spremeniti?

kako ste se spopadle s tem?

clock-img

07.10.2011, 10:28

clock-img

uškinamama

pencil-img

3841

Kako pa ste delali z njim do sedaj? Si mu pustila doma , da kdaj obvelja njegova? Da popustiš ti? Ker večinoma starši zatremo otroke že , ko so malčki, potem pa , ko so starejši bi pa hoteli, da so samostojni, samozavestni....Potrebno je začeti že od malega. Jaz prav uživam, ko mali kaj izposluje (pa ne s trmarjenjem) s pregovori, prepričevanjem. user posted image  Zadnjič mi je rekel, mams , če mi dovoliš, da ti razložim, boš razumela user posted image .

Najina Uš : staršem prijazen otrok.

clock-img

07.10.2011, 11:27

clock-img

Petka09

pencil-img

1129

Jaz sem super prebrala v knjigi Z otrokom lahko sodelujete o tem, da je treba dati otroku možnost soodločanja, ampak v mejah, kot starši to hočemo. Ne zdej, da bi otroku popuščali oz. da bo on odločal kakor se mu bo "sprdnilo", ampak da ima recimo možnost že od malega povedat svoje mnenje, si nekaj izposlovat, izpogajat, kot pravi uškinamama.

Npr.: "Boš čaj ali sok?"... "Greva po tej cesti ali oni?"... "Kaj misliš, kateri pulover mi bolj paše: ta ali ta?"... "Boš jedel kruh z marmelado ali s pašteto?"...
Ampak to je vse v okviru tega, kar mu starš da na izbiro. Naša se potem ful pomembna počuti, pa je 2,5 leti stara.

Kako pa je v tvojem primeru, ko imaš že prvošolčka? Verjetno s pogovorom, da ga spodbujaš in mu poveš, da je prav, da se potegne zase... Da ne rabi mislit, da boš jezna nanj ali da je to narobe, če bo zastopal svoja stališča oz. če se mu kje godi krivica.

clock-img

07.10.2011, 12:55

clock-img

dps1

pencil-img

229

smo tu nekje pri vzgoji tako kot pravita. že skozi. ampak vse "zašteka" pri sovrstnikih, vsem hoče biti na uslugo.

ji dama vedet, da se naj zavzame za sebe, da lahko ima med njimi tudi svoj prav, da ne bo nič narobe, če se komu postavi po robu, da ima najino podporo...

kar se samostojnosti in ostalega tiče, nimam kaj reči.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem