Zdravo.
Žal mi je, da sta se znašla v tej situaciji. Ne bom pa leporečila. Moje mnenje je, da so čustva nadvladala tole situacijo z neplodnostjo. Ne bom rekla, da je to vzrok ali razlog, vendar je dejstvo zdaj tako: fant ne goji več čustev, ki bi bila dovolj, da bi vidva ostala par. Morda bi se to zgodilo tudi, če bi bil otrok. Tebi bi bilo seveda v tem primeru lažje, tega se zavedam.
Dvomim, da ga boš uspela prepričati v to, da ostaneta par. Mislim, da se je že izpovedal. Tudi to, da omenja druge partnerje, bi zame bil opozorilni znak. Sprašujem se, če ni morda on novo partnerico že "nagledal". Vem, da ti sedaj prizadejam dodatno bolečino, vendar dvomim, da ti on daje prosto pot k drugemu partnerju samo zato, da boš dobila od drugega moškega več možnosti, da prideta do otroka. Močno dvomim, da je to to.
Moje mnenje je, da se zaljublja ali se je zaljubil v drugo žensko, zato tudi ne želi v nove postopke, ker se po svoje boji, da bi se tokrat prijelo, kar bi mu, za čas ali za zmeraj, preprečilo odhod iz vajine zveze. Nekdo, ki reče, da se ne vidi v tej zvezi biti srečen brez otrok, nima namena niti posvojiti otroka, če s postopki ne bi šlo.
Razumem, da ti je hudo, vendar z glavo skozi zid ne boš mogla. Če se bosta sedaj dala na pavzo, bosta dolgoročno reševala zvezo, ki je že sedaj obsojena na propad, zamudila bosta veliko dragocenega časa. V sebi najbrž tudi ti čutiš to, je pa seveda strašno težko se sprijazniti s tem.
Mislim, da je vajine zveze konec in vsaka prisila ne bo prinesla nič dobrega. Žal mi je zate, vendar to boš prebolela in čakajo te nove zmage. V to verjemi in prehodi svojo pot v prepričanju, da boš nekoč v srečni družini obkrožena s partnerjem, ki te ima rad in otroki, biološkimi ali posvojenimi.